Plus Blankhorst SSK gecertificeerd

De thema’s van het Super Supermarkt Keurmerk zijn Henry Blankhorst van Plus Blankhorst in Markelo op het lijf geschreven. Dat zijn bedrijf recent met vlag en en wimpel opnieuw SSK gecertificeerd is, is voor menigeen geen verrassing. Blankhorst weet zijn team op een geweldige manier te coachen en is lokaal en maatschappelijk zeer betrokken. De SSK afbeelding is dan ook niet zonder trots opnieuw op de winkelruit aangebracht.

Blankhorst ondersteunt lokale verenigingen, activiteiten maar ook emballage acties voor goede doelen. Het motto ‘wees loyaal, koop lokaal’ draagt Henry onder meer uit als één van de initiatiefnemers van de ‘Hofpas’. Met deze pas sparen klanten bij alle deelnemende winkels punten, die onder andere voor een zelfgekozen vereniging of goed doel kunnen worden ingezet. Ook met het assortiment weet deze Markelose ondernemer zich te onderscheiden. De supermarkt heeft het assortiment zo aangepast dat het zowel aan de lokale als aan de toeristische wensen voldoet. Zo worden er onder de noemer ‘Lokale helden’ plaatselijke en regionale producten aangeboden, maar zijn er in het toeristenseizoen ook volop BBQ-producten en snelklaar-producten beschikbaar.

Plus Blankhorst streeft er daarnaast naar het bewustzijn over gezonde en eerlijke voeding te vergroten. Met kookdemonstraties en voorlichting van een diëtiste weet hij hier op een mooie manier aandacht aan te besteden. “Henry Blankhorst en zijn team zijn daarnaast nauw betrokken bij het schoonhouden van de winkelomgeving en het verminderen van voedselverspilling. Afvalinzamelingsmogelijkheden zijn er voor de klant genoeg en producten die tegen de houdbaarheidsdatum lopen worden voorzien van SSK promotiestickers, naar de Voedselbank gebracht of aangeboden via de NoFoodWasted-app”, aldus het vakcentrum voor zelfstandig retailondernemers.