‘t Wapen van Markelo 80 jarig bestaan

‘t Wapen van Markelo neemt een centrale plaats in in Markelo. Niet alleen omdat de horecagelegenheid aan de rand van het centrum is gelegen maar ook door de rijke geschiedenis die het bedrijf kent. Dit jaar bestaat ‘t Wapen van Markelo exact 80 jaar. Voldoende reden voor de familie Smit om er dit jaar op verschillende manieren een feestelijk jaar van te maken. Zo staan er een aantal leuke evenementen op de agenda maar is er bijvoorbeeld ook een speciaal jubileummenu op de vernieuwde kaart geplaatst. De focus van het bedrijf ligt niet voor niets op het serveren van kwaliteit tijdens de lunch en het diner. Hierbij staan een aantal klassiekers op kaart maar zijn deze wel in een modern en creatief jasje gestoken door de jonge, bevlogen en enthousiaste keukenbrigade. Nick Heilersig wordt hier bijgestaan door Bryan Kistemaker en sinds kort door een derde Markeloër namelijk Rob Brinkers.

Met passie worden gerechten bereid en dat vanaf april zelfs 7 dagen in de week. “We hebben echt een geweldig team die onze gasten graag culinair in de watten willen leggen. Maar ook door een uiteenlopend aanbod van mooie wijnen en bijzondere speciaal bieren willen we een extra stukje beleving toevoegen aan ieder bezoek”, geven Ingrid en Mark aan. Niet alleen voor de lunch en het diner ben je bij ‘t Wapen aan het juiste adres. Ook het terras en café is bij menige Markeloër én toerist favoriet.

‘t Wapen van Markelo; een echt familiebedrijf dat momenteel met Mark en Ingrid Smit aan het roer, drijft op alweer de 4e generatie. “En echt elke generatie heeft zijn eigen stempel op het bedrijf gedrukt. Toen we op zoek gingen naar de geschiedenis rondom ons bedrijf dook de naam Klumpers op, die op een veiling in vroegere jaren het bedrijf zou hebben aankocht en doorverkocht aan de grootouders van mijn schoonvader Eppie”, vertelt Ingrid die van moeders kant ook Klumpers bloed draagt. Men zegt wel eens toeval bestaat niet, dit heeft zo moeten zijn blijkbaar. Vast staat in ieder geval dat Mark en Ingrid het 80-jarige jubileum van ‘t Wapen op meerdere manieren een feestelijk tintje zullen meegeven.