MarkeLokaal Ruilmarkt

Op Koningsdag 27 april kun je op de MarkeLokaal Ruilmarkt gratis je stekjes, zaadjes en plantjes ruilen. De ruilmarkt is vrij te betreden voor ieder die wat te ruilen heeft. De beurs mag je thuis laten, want met geld wordt niet gewerkt. De ruilmarkt is vrij te betreden voor iedereen die wat te ruilen heeft en een ieder bepaalt zelf de waarde van zijn/haar handel. De MarkeLokaal Ruilmarkt is een nieuw initiatief en wordt opgezet op het Kaasplein in Markelo van 11.00 tot 12.00 uur. Deze ruilmarkt is speciaal voor iedereen die stekjes, planten, zaden en producten uit eigen tuin over heeft en die artikelen wil ruilen. Ook mensen die hun ervaringen  willen delen met anderen zijn natuurlijk van harte welkom.

De Markelokaal coöperatie streeft er naar om een zelf voordienende economie te creëren. Dit willen zij doen door meer samen te werken op basis van wederkerigheid, zodat ze meer producten van lokale bodem kunnen telen, verwerken en gebruiken. Ruil dus 27 april je eigen geteelde producten, zaadjes en stekjes met elkaar op de markt, om zo gezamenlijk een groter aanbod te creëren. Wie er aangesloten zijn bij MarkeLokaal en verdere informatie is te vinden op deze website.