Zomertentoonstelling ‘Chic de la la’

In Museumboerderij ‘Eungs Schöppe’ in  Markelo wordt deze zomer de de tentoonstelling Çhic de la la’, waarin 150 jaar chique kleding van stad en platteland wordt getoond. Even wegdromen in de tijd van vroeger.  De kleding afkomstig uit de eigen collectie maar ook van kasteel Verwolde en Weldam, vormen de kern van de expositie. Onder de kledingstukken kunt u de Empirestijl, het Biedermeier-tijdperk, Art Deco en de Romantiek ontdekken. Behalve kleding en sieraden, komen ook het meubilair en gebruiksvoorwerpen aan bod. 

U bent van harte welkom om de expositie te bekijken. Dit kan iedere dag via het Infocentrum. Op donderdagmiddag worden, naast de expositie, ook oude ambachten gedemonstreerd in het museum. De expositie is te zien tot en met de zomer van 2020.