Achter de schermen bij bedrijven

Op de jaarlijkse Roefeldag kan de jeugd en kijkje achter de schermen krijgen bij verschillende bedrijven in Markelo. Deze dag wordt georganiseerd door de Stichting Jeugd Aktiviteiten Markelo en is dit jaar op woensdag 15 mei. De dag is bedoeld voor kinderen uit de groepen 7 en 8 die in Markelo wonen of naar school gaan. De Roefeldag bleek in het verleden niet alleen leerzaam voor de jeugd, maar ook zeker voor bedrijven die er soms nieuwe inzichten door kregen. Ook wordt de hulp ingeroepen van onder meer ouders, grootouders en buren. “Deze middag gaat alleen door als er zich ook begeleiders opgeven voor de groepjes leerlingen”, aldus het bestuur van Stichting JAM. Aanmelden kan tot en met 10 april.

Aanmelden moet via de website van Stichting JAM onder het kopje roefelen. Hierbij kunnen drie voorkeuren voor bedrijven worden doorgegeven. Uiteindelijk mag er bij twee bedrijven worden gekeken, waarbij ten minste een bedrijf naar voorkeur ingepland zal worden.