Knap stuurwerk aan de Potdijk

Op het buitenterrein van het Hippisch Centrum aan de Potdijk genoten liefhebbers van de mensport vanmorgen van de oefen-outdoorwedstrijd, die Menclub Markelo organiseerde voor leden en niet-leden van de vereniging. De oefen-outdoor werd gezien als een mooie start van het buitenseizoen voor de ervaren maar ook zeker voor de minder ervaren marathonrijders. De pony’s en paarden werden onder een lentezonnetje, behendig door het parcours gestuurd door de deelnemers. Het parcours bestond uit een vaardigheidsproef met daarin een aantal technische hindernissen verwerkt, die voor de deelnemers geen noemenswaardige problemen opleverden. “Het is een fijn parcours waar we een aantal fijne rondjes hebben kunnen rijden. Het is altijd goed georganiseerd in Markelo en fijn om hier te komen rijden”, geeft een van de enthousiaste deelnemers aan. Markeloër Peter Jager wist de eerste plek te behalen in de klasse ‘enkelspan pony’ en werd hierbij bijgestaan door zijn groom Bjarn Groenouwe.  In de klasse ‘enkelspan paard’ werd de eerste plaats opgeëist door Jan Kelderman.

De complete uitslag:
Enkelspan paard
1. Jan Kelderman
2.Jan-Willem Lammertink
3. Dick de Wilde
4. Wynanda Kroeze
5. RianneWilmink

Enkelspan pony
1. Peter Jager
2. Rien Noordhuis
3. Luc Boske
4. Margreet Landsman
5. Lennart Vruwink
6. Esmeralda Satink

2 span pony’s
1. Mirian Simmelink
2. Marion Mulder
3. Adri Kros

2 span paarden
1. Herman Simmelink
2. Marian Collewijn

4 span pony’s 
1. Eric Mulder
2. Rob Dijkhuis

Een foto-impressie van de oefen-outdoor van Menclub Markelo is online te bekijken.