Dames 1 ZPC de Hof kampioen

In het thuisbad van Zwembad De Vijf Heuvels had het waterpoloteam Dames 1 van ZPC de Hof aan een gelijkspel voorafgaand aan de wedstrijd tegen het eerste damesteam van Hydrofiel al voldoende. De voorsprong op de ploeg uit Nijmegen was met nog 4 wedstrijden te gaan 11 punten. De ploeg van coach Marcel Nieuwenhuis wist in de 2e klasse A in 18 wedstrijden al 49 punten te behalen. Dat beeld was in de wedstrijd van vandaag niet ander, waar de score na het eerste kwart op op 4-1 in het voordeel van de thuisploeg stond. Uiteindelijk wisten ze de score verder uit te bouwen tot 11-3, waarmee het kampioenschap met nog 3 wedstrijden te gaan overtuigend werd behaald.

Het seizoen voor de kampioensploeg begon op 23 september 2018 met een uitwedstrijd in Borculo tegen dames 3 van de Berkellandse Zwem Combinatie. Met een 1-6 overwinning werd het seizoen sterk begonnen waarin met de wedstrijd van vandaag 17 van de 19 wedstrijden werden gewonnen. Een wedstrijd in Varsseveld tegen dames 1 van DOS begin oktober zorgde voor de enige nederlaag tot nu toe. In de uitwedstrijd tegen de tegenstander van vandaag wist de ploeg uit Markelo eind november niet verder te komen dan een 8-8 gelijkspel. Vandaag was de thuisploeg duidelijk de bovenliggende partij.

Van de 188 doelpunten die de dames in de 19 wedstrijden wisten te scoren zijn er 52 van topscoorder Mariska Kerkdijk. Naast haar bestaat de ploeg uit Paulien Kerkdijk, Mariette Koehorst, Jolanda Klein Belter, Lian Klein Teeselink, Anke Beverdam, Gerdien Schreurs, Marieke Nijland en Willemijn Eggenkamp. Voor de wedstrijd van vandaag kon Marcel Nieuwehuis een beroep doen op gastspelers Anna Schoneveld, Kim Klein Teeselink en Manon Zoetbrood.