Gemeente zet schouders onder verwendag

De weersomstandigheden lieten het programma dat vandaag voor de bewoners van Carrintreggelandhuis de Anholtskamp op de rol stond letterlijk en figuurlijk in het water vallen. Maar een passend alternatief was voor handen en zo werden de bewoners vanmorgen rond de klok van tien uur met koffie en een gebakje verwelkomd door de begeleiding maar ook de vaste groep vrijwilligers van de stichting Franje. De vrijwilligers werden in het kader van NLdoet vandaag op geheel vrijwillige basis bijgestaan door ambtenaren van de gemeente waaronder de burgemeester en de wethouders. Dat leverde gezellige momenten op voor de bewoners getuige de lachsalvo’s en mooie gesprekken die ontstonden aan tafel. Na een rondje bingo en een gezamenlijke lunch voor alle vrijwilligers werd deze speciale dag afgesloten met een optreden van het Matrozenkoor Apeldoorn.

Het Oranje Fonds organiseert op 15 en 16 maart 2019, samen met duizenden organisaties in het land, weer NLdoet; de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NLdoet zet vrijwilligerswerk in de spotlights en nodigt iedereen uit om een dagje de handen uit de mouwen te steken. In de editie van vorig jaar waren in Nederland ongeveer 375.000 vrijwilligers bij bijna 10.000 klussen actief.