Jacobine van Laar in Het Beaufort

In cultureel centrum Het Beaufort wordt zondagmiddag vanaf 15.30 uur een concert gegeven door de Markelose mezzo-sopraan Jacobine van Laar en Jeroen Twisk op piano. Daarnaast wordt medewerking verleent door het Markelo’s Mannenkoor bij enkele nummers tijdens het concert. Het concert staat onder meer in het teken van Schumanns lieder-cyclus Frauenliebe- und Leben, waarin de hoop en liefde van een vrouw voor haar man, vanaf de eerste ontmoeting tot aan het einde van zijn leven wordt beschreven. Het werk geldt als een liefdesbetuiging van componist Robert Schumann aan zijn vrouw en pianiste Clara Wieck. Kaarten voor het concert kunt u reserveren bij Het Beaufort.

Jacobine werkte mee aan diverse opera producties in Engeland. Zij zong onder andere de rol van Flora in Verdi’s “La Traviata” met de European Touring Opera en de rol van Diana in Jouberts “Jane Eyre” met Opera Mint in Birmingham. Tot haar solo optredens behoren onder andere concerten in St. Martin-in-the-Fields, Barbican en St. John’s Smith Square te Londen. In 2014 zong zij tijdens het Battle Festival Händel aria’s en duetten met het Battle Sinfonia Orchestra en had zij de eer om de première van Tony Biggin’s “If only” te vertolken. In 2018 was zij solist tijdens de Herdenkingsdient op 4 mei in de Eusebiuskerk in Arnhem. Hierbij zong ze de Nederlandse première van “I shall love but thee” van Jan van der Roost. Jacobine is tevens artistiek leider en zangdocent van de Dutch Music Barn in Markelo. Zij is als dirigent verbonden aan het Markelo’s Mannenkoor, Jeugdkoor Markelo en Kamerkoor Montessera uit Enschede. Sinds eind 2018 is Jacobine tevens meester in de rechten.

Jeroen Twisk studeerde hoofdvak piano aan het Twents conservatorium te Enschede bij Pierre Ruhlmann. Hij volgde masterclasses en lessen bij onder meer Halina Czerny-Stefanska, Adam Wibrowski,  Jerzy Romaniuk, Jan Wijn en Jerome Lowental. Als begeleider geeft hij concerten met zangers, instrumentalisten en koren. Hij vormt een duo met altviolist Ferdinand Hügel. Naast de activiteiten als pianist is hij werkzaam als privé pianodocent en koordirigent.