Markelo sterk vertegenwoordigd op Dutch Masters

Nog voor de zon op komt klinkt op zondag 17 maart het startschot in Haarle voor de derde editie van de Dutch Masters of MTB. Een monster mountainbiketocht van 200 kilometer en maar liefst 1.000 hoogtemeters over de mooiste mountainbikeroutes en singletracks van Overijssel. De voorwaarde is wel om deze extreem, zware 200 kilometer lange monstertocht binnen 16 uur te volbrengen. Onder het enorme deelnemersveld is Markelo sterk vertegenwoordigd. Al maanden wordt er fanatiek getraind om volgende week zo fit mogelijk aan de start in Haarle te kunnen verschijnen. Op de vraag wat de groep bezield om aan een monstermarathon als deze mee te willen doen zijn ze het unaniem eens: het is de extreme uitdaging!

Van de enorme groep Markelose deelnemers zijn er zelfs enkele die ook vorig jaar hebben deelgenomen aan deze monstermarathon. De route loopt deels door Markelo waarbij een flink deel van de bestaande mountainbikeroute is opgenomen. Onderweg is er na elke 30 kilometer een verzorgingspunt ingericht waar de MTB-bikkels iets kunnen eten en drinken en eventueel gebruik kunnen maken van verzorging. In Markelo wordt een pauzeplaats ingericht op het Hippisch Centrum van de Stichting Paard- en Ponysport aan de Potdijk in Markelo. Deze rustplaats ligt op 150 kilometer van de gehele route. Een perfecte plek voor het publiek om onder het genot van een drankje te wachten op de Markelose deelnemers en ze een enorme boost te geven voor de laatste eindspurt. De kantine van het Hippisch Centrum is vrij toegankelijk, ook voor de toeschouwers.

De voorlopige lijst van Markelose deelnemers aan de 3e editie van Dutch Master of MTB:
159 Marc Van Gelder Markelo
361 Gerard Brok Markelo
440 Max Nijhuis Markelo
454 René Prins Markelo
531 Gerard Zwienenberg Markelo
623 Gerald Ikkink Markelo
646 Koen Nijhuis Markelo
715 Jaap de Groot Markelo
716 Rob Groote Schaarsberg Markelo
727 Jan-Henk Morsink Markelo
734 René ter Maat Markelo
774 Bert Greven Markelo
788 Erik-Jan Ikkink Markelo
809 Mark Mensink Markelo
816 Gerda Nijhuis-Grieving Markelo
817 Irma Onland-Asbreuk Markelo
834 Robert Schreurs Markelo
841 Edwin Smit Markelo
883 Arjan van den Noort Markelo
892 Alfons Ganzevles Markelo
932 Wolter Luijten Markelo
977 Gerrit Leeftink Markelo