Wilma Tempelman bij Vrouwen van Nu

Vrouwen van Nu Markelo organiseert op woensdag 20 maart vanaf 19.45 uur een afdelingsavond bij De Poppe in Markelo. Het bestuur heeft deze avond Wilma Tempelman uitgenodigd en hoopt weer vele dames te mogen begroeten op deze verenigingsavond. Wilma is sinds 2006 verantwoordelijk voor de Marketing en PR van Museum TwentseWelle in Enschede. Sinds de zomer van 2016 zijn de organisaties van Museum TwentseWelle en Rijksmuseum Twenthe samengegaan en werkt zij voor zowel het cultuur- en natuurhistorische museum als het kunstmuseum. 

In februari 2018 kreeg TwentseWelle een flinke bijdrage van de BankGiro Loterij en is de transformatie tot De Museumfabriek van start gegaan. Vanaf mei 2018 werd besloten om onder deze naam verder te gaan. De Museumfabriek  is een echt familiemuseum waar de toekomst wordt ontdekt. Door te leren, spelen, werken, denken, experimenteren en te dromen. In het nieuwe museum is de verbeelding aan de macht.

Op deze avond vertelt Wilma over haar marketingwerkzaamheden, maar gaat zij ook vooral in op het nieuwe concept van De Museumfabriek, waaronder onder meer een Makerspace, TwenteLAB, Twentse Huiskamer en Auditorium bij horen.

Natuurlijk vergeet zij niet in te gaan op de historische collecties en daarom zal zij ook wat vertellen over de Mammoet van Borne, de Twentse textiel en natuurlijk de Twentse taal.