Markelo mag weer stemmen

Het zijn niet de populairste verkiezingen. De opkomstpercentages voor de verkiezingen voor Provinciale Staten en de waterschappen liggen ver onder die van de verkiezingen voor de Tweede Kamer en gemeenteraad. Het kiesrecht is echter wel het fundament voor onze democratie en zorgt ervoor dat u eens in de vier jaar kunt laten weten of men de uitgezette koers kan blijven volgen danwel een nieuwe wind laten waaien in de volksvertegenwoordiging. Op de kandidatenlijsten die vorige week zijn verspreid staat op wie u volgende week woensdag 20 maart een stem kunt uitbrengen. Hieronder meerdere Markelose kandidaten.

Op de kandidatenlijst voor de Provinciale Staten is Kees Visser terug te vinden op plek 7 voor 50Plus en Theo Nuijten staat op plek 6 voor Forum voor Democratie. Op de kandidatenlijst voor het waterschap Vechtstromen is geen Markeloër terug te vinden. Dat is ander bij die voor het waterschap Rijn en IJssel. Zo is Esther Meijer-Evering terug te vinden op plek 21 voor het CDA, staat bij de VVD naast lijsttrekker Berend-Jan Bussink oud-statenlid Henk Veltkamp op plek 12, Alexander Compagner staat voor de AWP op plek 5 en Willemien Schoneveld-Woestenenk is op plek 9 terug te vinden voor de Vereniging Dorpshuizen en Kleine Kernen.