Bergzicht neemt Camping de Kattenberg over

Camping Bergzicht aan de Twikkelerweg in Markelo neemt Camping de Kattenberg aan de Hogedijk in Markelo over. Marco en Sheila Jansen hebben dit vanmorgen bevestigd tegenover de Tubantia, nadat de geruchtenstroom al wat langer gonsde in Markelo. Camping de Kattenberg wordt al vele jaren gerund door de familie Beld. De overname van de Kattenberg heeft geen gevolgen voor de gasten van de Kattenberg. De staanplaatsen blijven na de overname gegarandeerd. De oppervlakte van de camping is 12 hectare en er worden naast jaar- en seizoensplaatsen ook toeristische plaatsen aangeboden. Bovendien staan er enkele zomerhuisjes op het bosrijke terrein. Het is de bedoeling dat de camping vanaf april wordt geëxploiteerd door de zoon van Marco en Sheila Jansen in gezamenlijkheid met een bedrijfsleider. De naam van Camping de Kattenberg zal worden veranderd in Landgoed Kattenbergse Hoeve.

“Deze prachtig gelegen camping biedt een scala aan mogelijkheden waar rustzoekers, gezinnen met kinderen en de sportieve gast zich geheel op hun plek zullen voelen”, geven Marco en Sheila Jansen aan. De campingeigenaren van Camping Bergzicht hebben al vanaf dag 1 de intentie om te vernieuwen en te investeren in hun product. “We zijn nu bij Bergzicht aan onze limiet gekomen voor wat betreft groeimogelijkheden en zochten naar een locatie waar we onze ideeën verder kunnen vormgeven. Dit hebben we gevonden in Camping de Kattenberg. Wij zien er naar uit om hier weer een mooie camping van te maken waar de gasten zich thuis voelen in een gemoedelijk sfeer” aldus Marco en Sheila Jansen.

De gemeente Hof van Twente is blij met het vergroten van de toeristische waarde van deze plek. Uit toeristisch onderzoek dat de gemeente heeft laten uitvoeren is het advies gekomen om het recreatieve aanbod kwalitatief te verhogen. Wethouder Wim Meulenkamp: “Als gemeente zijn wij enthousiast dat een ondernemer deze handschoen oppakt. Afgelopen jaren hebben we samen met ondernemers flink ingezet op het versterken van de economie. Daar zijn we al mee begonnen in een economisch zware tijd. Nu zien we het effect: Hof van Twente is snel uit het dal geklommen en draait uitstekend, mede dankzij onze ondernemers.

Camping Bergzicht is een familiebedrijf dat in 1960 werd opgericht als vakantieboerderij voor de jeugd door de grootouders van Sheila. In 2005 namen Sheila en Marco Jansen Bomans de camping over als derde generatie. De afgelopen decennia werd Camping Bergzicht uitgebouwd tot wat het nu is: een recreatieoord met een oppervlakte van 8 hectare, met 200 jaarplaatsen en 30 toeristische plekken.