4e plaatsingswedstrijd D/E-niveau in Sporthal: ‘t Olde Veld in Wapenveld

Zaterdag verschenen er maar liefst 6 teams van Gymvereniging Markelo aan de start van de 4e plaatsingswedsrijd D/E niveau in Wapenveld. Sophie Boode, Desi Wannink en Anouk Stokreef beten het spits af als trio instap. Al direct werd duidelijk dat dit trio de oefening goed ingestudeerd hadden. Zij streden onder andere tegen een ander team van GV Markelo, namelijk Anne Klein Teeselink, Tess Winterman en Iris Waanders. Ook deze drie meiden lieten zien wat ze in huis hadden en maakten het de jury niet makkelijk door een strakke dans neer te zetten. Met als resultaat dat GV Markelo 2 podiumplaatsen in mocht nemen. Anne, Tess en Iris werden 1e. Sophie, Desi en Anouk eisten de 2e plaats op op het podium in Sporthal ‘t Olde Veld in Wapenveld om hun medailles in ontvangst te nemen.

Voor de instap duo’s kwamen deze ochtend Juul ten Zende en Saar Hols voor GV Markelo uit. Tijdens de trainingsperiode verliep niet alles soepel. De partner van Juul, Melis Kayalar kon helaas niet voluit trainen, daarom heeft Saar Hols haar voor deze wedstrijd mogen vervangen. Met maar 2 trainingen vooraf aan de wedstrijd, lieten deze meiden zien dat ze talent hebben. Zij mochten de 1e plaats innemen op het podium.

In de tweede ronde stonden Jet Pongers en Lotte Landuwer klaar om te gaan strijden in de categorie E-junior. Maar helaas kreeg Jet tijdens de warming-up last van een blessure, waardoor het voor haar niet mogelijk was om de wedstrijd voort te zetten. Gelukkig kon Demi Scholten voor haar invallen, waardoor Lotte wel haar dans kon laten zien. Helaas mochten ze niet meedingen naar een podiumplaats, maar qua puntenaantal hebben ze toch een hele nette 3e plaats behaald en heeft Lotte opnieuw wedstrijdervaring opgedaan.

Voor de D-lijn jeugd stonden ’s middags Nienke Wannink en Fabien Rorije klaar om hun oefening te laten zien. Ook deze meiden hebben hard voor deze wedstrijd getraind en dat zag je in alles terug De oefening liep soepel en alle elementen gingen goed. Daarom is hun behaalde 3e plaats een mooie beloning voor het harde werk.

Als laatste team van de dag kwamen in de E-lijn senior Yvon Bronsvoort en Kaelin Slaghuis uit voor GV Markelo. Deze meiden kennen elkaar al langer, maar zij dit seizoen als duo verder gegaan. Licht gespannen in een toch wel sterk deelnemersveld, lieten de meiden het hoofd koel. Op de mat verliep de oefening als een geoliede machine en opnieuw vielen de meiden van GV Markelo in de prijzen. Ditmaal met de 1e plaats op het podium.

Marjolein Welmer en Michelle Overmeen jureerden hun eerste officiële wedstrijd na het behalen van het hiervoor benodigde certificaten. Door het behalen van deze prestaties is het voor de vereniging mogelijk om aan KNGU-wedstrijden deel te nemen.

Instap Trio (6 tot 12 jaar)
1e plaats
Anne Klein Teeselink
Tess Winterman
Iris Waanders

2e plaats
Sophie Boode
Desi Wannink
Anouk Stokreef

Instap duo (6 tot 12 jaar)
1e plaats
Juul ten Zende
Saar Hols (invaller voor Melis Kayalar)

E-junior (8 t/m 15 jaar)
Deelname buiten mededinging (3e plaats)
Jet Pongers (vervangen door Dewi Scholten)
Lotte Landuwer

D-lijn jeugd (8 tot 13 jaar)
3e plaats
Nienke Wannink
Fabien Rorije

E-lijn senior (8 en 16 jaar en ouder)
1e plaats
Yvon Bronsvoort
Kaelin Slaghuis

De volledige uitslag is na te lezen op de officiële site van de KNGU