Heerenzitting De Kroon groot succes

Driehonderd, keurig in smoking gestoken ‘heeren’ werden vanmorgen om 10.00 uur hartelijk ontvangen door Erik Wevers en Hans Tjoink bij De Kroon in Markelo voor de 1e editie van de Heerenzitting De Kroon. Na een kop koffie voorzien van krentenwegge werden al snel de eerste biertjes getapt en werd het programma gestart in de zaal, waar alleen mannen in smoking werden toegelaten. Femke Bleeker wist de heren op een meer dan prettige wijze door het showprogramma te leiden dat varieerde van een lichtshow, muziek, dans en cabaret. In hoge snelheid kwamen een aantal bekende en minder bekende Nederlanders waaronder Jeroen Smits en Ronnie Ruysdael, op het podium om de ‘heeren’ optimaal te vermaken. Ondertussen vloeide het bier rijkelijk uit de tapkranen en werden diverse versnaperingen geserveerd. 

“We hebben het evenement overgenomen van de jongens uit Wierden die dit concept al een aantal jaren organiseerden. Het is super mooi dat we gewoon uitverkocht zijn en dát, voor een allereerste editie”, vertellen Erik en Hans niet zonder trots. Noaberschap ten top, want ook de heren uit Wierden wisten een flink deel van de beschikbare kaarten voor deze eerste Heerenzitting in Markelo aan de man te brengen. Toch is ook Markelo goed vertegenwoordigd en is de Twentse saamhorigheid zichtbaar aanwezig. Dit komt mede door de verplichte dresscode weten Erik en Hans uit eigen ervaring. Een volgende editie kan niet uitblijven gezien de vele, meer dan geweldige reacties vanuit de zaal. Later deze middag zijn ook de vrouwen van harte welkom op de afterparty bij De Kroon om nog een deel van de sfeer te proeven, en natuurlijk om te zorgen dat de ‘heeren’ weer veilig thuiskomen.