Erik Waanders ontvangt duurzaamheidsprijs

Vanmiddag heeft Markeloër Erik Waanders uit handen van Henk Fiselier (85) uit Delden de Holtbar in ontvangst mogen nemen. De naam van zijn bedrijf geeft al aan dat Erik een passie heeft voor ‘groene’ verf en daarmee een belangrijke bijdrage levert aan een duurzame gedachte wanneer het gaat om het gebruik van verf. “Duurzame verf kost dan misschien soms iets meer, maar de mensen hebben er ook veel langer plezier van, omdat het langer blijft zitten. Met de inzet van onze producten wordt een bewuste keuze gemaakt boven de reguliere verfsoorten. Wij willen graag dat mensen bewuster en gezonder gaan leven en dichtbij de natuur staan. Ons uitgebreide assortiment duurzame verven sluit hier dan ook naadloos op aan”, vertelt Erik. De Holtbar, die Erik ziet als zijn eerste duurzaamheidsprijs blijft een maand lang staan op een goede zichtlocatie binnen zijn bedrijf Greenpaints dat nu nog gevestigd is aan de Klavermaten in Goor. Medio 2019 verhuist het bedrijf naar het bedrijventerrein in Enter. “We krijgen daar een grotere ruimte met magazijn, showroom en kantoor tot onze beschikking. Op onze plek in Goor zijn we inmiddels uit ons jasje gegroeid”, vertelt Erik lachend. En het kan ook eigenlijk niet anders dat Greenpaints kiest voor een duurzaam gebouwd bedrijfspand.

De Holtbar, een initiatief van Hofkracht, is het rondreizend kunstwerk dat sinds 10 oktober 2016 steeds wordt doorgegeven aan iemand die een compliment verdient voor zijn of haar inzet op het gebied van duurzaamheid. Na een aantal omzwervingen is de duurzaamheidsprijs terug in Markelo. Henk Kwast, Coöperatie Herike – Elsen, Stichting Boerderijverlichting Markelo, Edgar de Poel en Frank Leensen kregen de Holtbar in de afgelopen jaren ook al eens uitgereikt.