Jubilarissen bij de Boerendansers

Tijdens de jaarvergadering van de Folkloristische Vereeniging Markelo in museumboerderij Eungs Schöppe heeft voorzitter Aarnt Jan Heilersig gisteravond Ingrid Boer en Jenny Ensing gehuldigd voor hun 25- en respectievelijk 40-jarig lidmaatschap van de boerendansers. In zijn toespraak prees hij Ingrid en Jenny voor hun inzet en betrokkenheid bij de vereniging waarbij hij memoreerde aan verschillende anekdotes maar ook stil stond bij enkele bijzondere reizen die de boerendansers maakten naar Annecy en Nigeria. 

De Folkloristische Vereeniging Markelo heeft enthousiaste leden, in leeftijd variërend van 30 tot zelfs over de 80 jaar. De vereniging hoopt dat nieuwe, jonge mensen zich willen aanmelden, zodat de groep ook in de toekomst kan blijven voortbestaan. Iedere twee weken wordt er geoefend in het ‘clubgebouw’: de museumboerderij Eungs Schöppe. De boerendansers  dragen regelmatig hun steentje bij aan exposities die in Eungs Schöppe worden georganiseerd.