Dorpsfeest 2019 start met Grösmeijers

Achter de schermen wordt volop gewerkt aan de invulling van onder meer het programma tijdens het Dorpsfeest Markelo 2019. Veel willen ze er nog niet over kwijt maar vast staat dat niemand minder dan ons ‘eigen’ amusementsorkest De Grösmeijers’ aftrappen op de vrijdagmiddag na de officiële opening op het podium in de tent. Vernieuwen en hierdoor je horizon verbreden lijkt voor zowel het Dorpsfeest als ook voor De Grosmeijers een belangrijk item waarover zij al langer nadenken. Henk Bomhof, voorzitter van De Grösmeijers: “Sinds vorig jaar zijn we een vernieuwde weg ingeslagen. We spelen niet meer alleen de Duitse ‘traditionele’ muziek waarvan iedereen ons kent maar we hebben ons repertoire vernieuwd. Hierdoor zijn we in staat een breder publiek 3 uur lang te entertainen. We hebben hiermee al vele mooie feestjes mogen bouwen. En als we de reacties van de mensen die aanwezig waren mogen geloven, is dat heel aardig gelukt”. De Grosmeijers verhuizen naar de vrijdag. “Dat biedt ruimte voor vernieuwing op de zondagochtend maar uiteraard blijft het vertrouwde karakter van het Fruhshoppen bewaard”, vertrouwt Hilko ons toe.

De Grösmeijers hebben sinds 1995 een belangrijke muzikale bijdrage geleverd aan de zondagochtend tijdens het Fruhschoppen in de tent. Door de nieuw ingeslagen weg van het amusementsorkest werd het idee voor de muzikale invulling van de vrijdagmiddag, een concrete vraag aan het bestuur van het Dorpsfeest Markelo. Voorzitter Hilko Pruntel was hier meteen enthousiast over. “De Grösmeijers hebben zich door de jaren heen ontwikkeld en gaan daarbij uitdagingen niet uit de weg. Lef en initiatief willen we stimuleren, op die manier versterken we elkaar en wordt het Dorpsfeest alleen maar mooier. Met De Grösmeijers zal de tent van meet af aan op de kop staan. Laat iedereen er maar vast rekening mee houden dat ze om 16.00 uur in de tent willen zijn, want hier wil niemand iets van missen!”

Met de nieuwe invulling wil Dorpsfeest Markelo ook een nieuwe blijvende naam voor de vrijdagmiddag lanceren. Hilko Pruntel: “We roepen alle Markeloërs op om mee te denken over een nieuwe naam voor de vrijdagmiddag. Iedereen kan zijn of haar ideeën in de ideeënbox droppen op onze website Dorpsfeest Markelo. Kom maar op met jullie creativiteit; we zijn héél benieuwd”. Op 1 maart wordt de winnaar bekend gemaakt. De leukste en meest originele naam komt terug in de programmering en wordt beloond met een zakje munten van Dorpsfeest Markelo.