Hof van Twente Fairtrade Gemeente

Mede dankzij de inzet van het Kernteam Fairtrade Hof van Twente is het na 2 jaar gelukt om de titel Fairtrade Gemeente binnen te halen voor de gemeente Hof van Twente. Om de titel te behalen moest worden voldaan aan een aantal criteria, waaronder aandacht voor fairtrade door bedrijven, scholen, inwoners en de gemeentelijke organisatie zelf. In Markelo voldoen Plus Blankhorst, Dirk, IJssalon De Noaber, Gastouderbureau De Bengel, Modevakschool Twente, Notariskantoor Geurts & Verbeek, Bureau Lookk en Esch Pla aan de criteria van Fairtrade Hof van Twente en hebben daarmee mede gezorgd voor het binnenhalen van de titel.

De volgende opdracht is nu de titel te behouden door het fundament te verstevigen en   met meer winkels, bedrijven, instellingen en organisaties mee te doen aan de campagne door fairtradeproducten te kiezen. Om een bedrijf aan te sluiten bij Fairtrade Hof van Twente is gebruik van fairtrade koffie en thee een vereiste, dit is bij de Markelose supermarkten goed verkrijgbaar. Het kernteam zal verder samenwerking gaan zoeken met groepen in Hof van Twente die zich bezig houden met eerlijke, duurzame ontwikkelingsdoelen dichtbij en ver weg.