Komiok wint Maarkelse Kwis

Het team Komiok (Stokkum) is de winnaar van de eerste editie van de Maarkelse Kwis die op 28 december in Markelo werd gehouden. De feestavond die vanavond bij De Haverkamp plaats vond werd druk bezocht en leverde een overvolle zaal op. Het officiële gedeelte werd op ludieke wijze gepresenteerd door Marloes Ebbekink en Mark van Coeverden die in de aanloop naar het bekend maken van het winnende team, tal van anekdotes, vragen, filmfragmenten deelden met het publiek. De wisselbokaal van de Maarkelse Kwis werd uitgereikt door Songfestivalwinnares Getty Kaspers die aansluitend de zaal mee liet zingen met Dinge-dong.

De Maarkelse Kwis bleek al tijdens de kwisavond een enorm succes waaraan in totaal 57 teams deel namen. De teams kregen 10 categorieën voorgeschoteld met elk 10 vragen waar naast kennisvragen ook een aantal doe-opdrachten moesten worden opgelost. Jan Henk gaf in zijn openingswoord namens de organisatie van de Maarkelse Kwis aan dat de kwis in menige huiskamer, vereniging of horecagelegenheid heeft gezorgd voor verbinding en saamhorigheid. Jong en oud werkten samen aan het oplossen van de 100 vragen in het kwisboek om deze op tijd in te kunnen leveren in Het Beaufort waar de organisatie die avond het hoofdkwartier had ingericht. Een veelgehoorde opmerking was vanavond dan ook dat de feestavond niet alleen was om te horen op welke plaats de teams waren geëindigd maar om gezamenlijk nog even na te kunnen  genieten van een geweldige avond die men met elkaar heeft beleefd.