onsProat: Markelo Machtig Mooi

Wat wordt Markelo dit jaar machtig mooi met een Kaasplein vol met winkeltjes en horeca, een nieuwe school, een nieuw appartementen complex op Görkink, evenals de nieuwe begeleid wonen appartementen op de plek van het voormalig ontspannings gebouw voor de JP van de Bent stichting, nieuwe winkels onder de “Swaen’ in plaats van Schuurman en Etos, de nieuwe appartementen die komen in het huidige pand van Countus, de nieuwe winkel van Univé, de nieuwe autogarage van Dijkstra, nieuwe huizen aan de A. ten Hovestraat, nieuwe huizen aan de Potdijk, nieuwe huizen aan de Effinck, nieuwe huizen in Stokkum, nieuwe huizen op de rood voor rood locaties, en een nieuw aangelegd dorpscentrum, PRACHTIG!! Maar ik schrik wakker, wat een mooie droom, alles in kannen en kruiken. Maar helaas is niet alles te realiseren, voor enkele projecten is simpelweg geen geld en andere mooie projecten zijn de buurtbewoners weer tegen. (Not in my back yard) Maar laten we hopen dat de meeste projecten WEL doorgaan en zo Markelo weer een beetje leefbaarder en mooier maken, mijn zegen hebben ze.

Even terugkomen op de Univé winkel, daar wilden ze ons ook nog aan mee laten betalen. Onze auto verzekering werd zomaar 193,00 euro duurder dan in 2018. Er maar eens even een belletje aan gewaagt en ja hoor, een kul reden, iets met eventuele schadereparatie keuze. 193 euro snel weer in mindering gebracht. Mooi geprobeerd maar daar trappen wij niet in. Je moet alles nakijken tegenwoordig, jammer! Ook de leegloop bij Countus boezemt mij angst in, veel personeel is gaan lopen na het aanstellen van een nieuwe manager. Ook een adviseursbureau kan dus blijkbaar verkeerde keuzes maken.

Dan kom ik op het volgende, mijn laatste column! U leest hem nu, en eerlijk is eerlijk, het afscheid komt voor mij ook eerder dan ik verwacht had. Maar ik heb een hele goede opvolgster in Renske Landeweerd. Ik wens haar dan ook heel veel plezier met het schrijven van haar column’s. Even terugkijken op mijn schrijven, wat mij persoonlijk een beetje tegenviel waren de reacties. Ik had wat meer vuurwerk verwacht op sommige onderwerpen, die ik heb aangeroerd. Al moet ik wel eerlijk zeggen dat ik ook een heel boze commercieel directeur van de Univé aan de telefoon heb gehad, die vond dat ik dingen suggereerde die absoluut niet waar waren. Op mijn antwoord dat we daar onder het genot van een biertje over konden praten werd hij nog bozer en reageerde dat dat absoluut niet van zijn kant zou komen. Het gekke was dat we elkaar diezelfde avond op de tennisbaan weer tegen kwamen, maar een goedendag kon er niet af. Jammer! Maar zijn reactie zei mij al genoeg. Ook heb ik een plaatselijke makelaar in de stal gehad die mij even moest uitleggen hoe het er werkelijk aan toe gaat, en dat ik in werkelijkheid veel aardiger ben dan dat ik schrijf. Later heeft hij mij nog getrakteerd op een portie kibbeling, maar dat had een andere redenen. Ook wethouder Harry Scholten hebben we al eens aan de keukentafel gehad, prettige man. Misschien zit er nog wel een carrière als CDA raadslid in! Maar de overige reacties waren altijd louter positief.

Tja, en dan komt voor mij het enorme zwarte gat denkt u! Nou dat valt reuze mee, er heeft zich al wat nieuws aangediend. Door veel mensen is mij naar aanleiding van mijn vorige column al gevraagd wat dat dan mocht wezen. Wel mensen dat is het volgende, ik heb nog weer wat nieuws en daardoor wordt mijn aandeel in het Brooktoneel (wat dit jaar de eerste twee weekenden van februari is) denk ik volgend jaar niet meer haalbaar. Ik wil een oudejaarsconference opzetten van, voor, door en vooral over Markelo. Aan de invulling van de avonden moet nog vorm worden gegeven, want ik ga dat echt niet alleen doen maar ik hoop dat er een flink aantal Markeloërs aan mee willen werken. De data staan al wel zo ongeveer vast en dat zijn 28 en 29 december 2019.

Tot zover mijn geleuter op Maarkelsnieuws. Ik denk dat jullie mij nu ook wel een keer zat zijn. Dus zeg ik, LEU BEDANKT en zoals Jan Henk altijd zei, LOA’T OE GOOD GOAN!!

Fijne zondag,

Willian