Recycling en verwerking van plastic in Het Beaufort

Markeloër Gerard ter Hofte geeft op woensdag 23 januari om 20.00 uur in Het Beaufort een presentatie over recycling en de verwerking van plastic. Gerard is de initiatiefnemer achter Hof van Plastic. Het initiatief dat de Duurzaamheidsprijs 2017-2018 in de gemeente Hof van Twente heeft gewonnen. Gerard ziet zwerfafval niet als afval maar juist als grondstof. Inmiddels heeft hij zijn verhaal al op verschillende plekken in het land kunnen vertellen en doet hij dat 23 januari dus in Het Beaufort. Met de Hof van Plastic wil hij samen met mensen en machines ter plekke plastic ‘zwerfafval’ omzetten in nieuw plastic en daarmee bijdragen aan de bewustwording rondom dit thema en werken aan een schonere omgeving. Want afval en met name plastic hoort niet in onze natuur.

Zijn wens is om met mobiele machines langs scholen, bedrijven, festivals en markten te gaan. Zodat iedereen zijn eigen verzamelde plastic in de machine kan gooien om er samen ter plekke nieuwe dingen van te maken. Er wordt hard gewerkt om deze wens werkelijkheid te maken. Bij deze presentatie wordt u op een interactieve manier betrokken bij Hof van Plastic en de gedachte die erachter zit. Simpelweg: samen aan de slag. De avond begint om 20.00 uur en de toegangsprijs bedraagt € 7,50 per persoon inclusief pauzedrankje. U kunt een plaats reserveren via de website van Het Beaufort.