Slechte Dakardag voor Erik Wevers

Erik Wevers wist met de Borgward in de eerste etappe gisteren als 32e bij de auto’s te finishen. “We zijn blij met de prestaties van de Borgward BX7 DKR! We hadden geen problemen tijdens de eerste etappe. Er waren enkele moeilijke en hoewel duinen, maar wat coaching door Ashley betekende dat we ze vlot konden passeren. We hebben niet te veel gefocust op snelheid, want het is slechts het begin van de rally”, aldus Wevers gisteren na afloop. De slotfase van de etappe van vandaag verliep minder goed voor de door Wevers Sport ondersteunde Borgward equipe. Waar de achterstand na het achtste en laatste meetpunt 54 minuten op dagwinnaar Sébastien Loeb bedroeg, was de achterstand bij de finish 4 uur 47 minuten en 38 seconden op Loeb. Na twee etappes staat Wevers op een 78e plek in het autoklassement.

De etappe van morgen gaat van San Juan de Marcona naar Arequipa. De special stage telt 331 kilometer waarbij het duinengebied Acari wordt aangedaan; bekend om z’n 1050 meter hoge reuzenduin.