Wevers gestart in Dakar Rally

Markeloër Erik Wevers is gestart in de Dakar Rally 2019. Nadat gisteren de opening op het podium al zorgde voor een geweldige ontvangst in Peru start Wevers vandaag om 12.32.30 uur (lokale tijd Peru) aan de eerste etappe. Deze start in Lima en verloopt na een route van 247 kilometer met een special stage van 84 kilometer in de duinen. Deze relatief korte proef van slechts 84 kilometer dwars door de duinen zou voor een hoop spektakel kunnen zorgen en eindigt in Pisco. Gisteren reageerde Erik na de opening dat hij erg blij is dat hij met de Borgward BX7 DKR kan starten aan de Dakar Rally. “De steun die we krijgen van de mensen in Peru is geweldig. We hadden een prachtige dag vandaag met alle fans die kwamen opdagen bij de ceremonie en kijken hoe we over het podium rijden. Vooral een grote dank aan alle fans die ons steunen en het Borgward Dakar team en ons veel geluk wensen voor de race!”

Vorig jaar wist de Markelose rallyrijder in meerdere etappes bij de beste 20 auto’s te eindigen, destijds als tweede rijder van het Borgward team. Dit jaar is Erik Wevers kopman van het team dat ondersteund wordt door Wevers Sport. De Dakar Rally 2019 is volgens de organisatoren één van de zwaarste ooit. Tijdens tien etappes in Peru moeten de coureurs een loodzwaar parcours afleggen. Het is voor het eerst in de geschiedenis van de Dakar Rally dat deze in één land wordt verreden. De coureurs rijden deze editie alleen in Peru waar een loodzware route is uitgezet, volgens kenners. Met tien etappes telt Dakar 2019 twee dagen minder dan vorig jaar. De etappe van morgen bedraagt 554 kilometer waarvan 342 kilometer special stage en gaat van Pisco naar San Juan de Marcona. Doordat de auto’s als eerste zullen vertrekken betekent dat dat zij zelf de route moeten uitzetten en geen gebruik kunnen maken van de sporen van de motoren en quads.