Lezing Henk Jan Beltman over Tony’s Chocolonely bij Prins

Holtenaar Henk Jan Beltman geeft op dinsdag 15 januari om 20.00 uur een lezing bij Boek- en Kantoorvakhandel Prins. Tijdens deze lezing staat het boek ‘Het wereldschokkende en onweerstaanbaar lekkere verhaal van Tony’s Chocolonely’ centraal. Het boek dat geschreven is door Jeroen Siebelink beschrijft onder meer de drijfveren van Henk Jan Beltman en zijn team om de cacaowereld 100% slaafvrij te willen maken. De winkel is geopend vanaf 19.45 uur. Kaarten voor de lezing zijn vooraf te reserveren en kosten € 7,50 per persoon inclusief koffie/thee. 

Henk Jan Beltman is na zijn studie in Groningen als stagiair aan de slag gegaan bij Heineken. Hij rolde door als Commercieel Trainee en als marketeer voor de merken Pepsi, Sisi en 7up. Hij leerde hier veel en merkte op een gegeven moment dat hij graag meer beslissingen, zelf wilde gaan maken en geen klein radertje meer wilde zijn in een grote organisatie. Henk Jan Beltman: “Autonoom je eigen beslissingen kunnen maken is een drijfveer voor mezelf”. Beltman ging weg bij Heineken en wist Innocent Drinks naar Nederland te halen. Samen met zijn studievriend Ynzo van Zanten, was hij verantwoordelijk voor Innocent Drinks in Nederland. Hier leerde hij binnen de professionele wereld van multinationals en grote retailers een klein merkje vorm te geven. Na een jaar of vijf besloot hij om dit zelf te gaan doen en ging hij op zoek naar een passend bedrijf. Tony’s bestond toen al een aantal jaar en na een aantal gesprekken heeft hij het bedrijf over kunnen nemen. In 2010 startte hij bij Tony’s Chocolonely en in 2011 nam hij een meerderheidsbelang.

Het boek is een verslag van het ondernemingsproject achter een revolutionaire chocoladereep. Een verhaal over het vasthouden aan idealen, ook al is de werkelijkheid nog zo weerbarstig. Jeroen Siebelink heeft het waargebeurde verhaal achter de chocoladereep Tony’s Chocolonely op een meesterlijke wijze weten vast te leggen wat gelijkertijd ook nog eens heerlijk weg leest.