Maarkelse Kwis, machtig mooi!

Vanavond werd er massaal door jong en oud deelgenomen aan de Maarkelse Kwis. Heel Markelo liep uit voor het beantwoorden van vragen en het uitvoeren van opdrachten. Om 18.30 uur was het de taak aan de teamcaptains om zich te verzamelen bij Het Beaufort om daar het Kwisboek en de nodige informatie in ontvangst te kunnen nemen. Enige minuten later konden de deelnemende teams dan ook starten met de Kwis. Na alle vragen doorgelezen te hebben, konden de taken verdeeld worden en werd er enthousiast gelopen, gerend en gefietst door heel Markelo. Tijd verliezen was geen optie. De organisatie van de Maarkelse Kwis heeft het namelijk voor elkaar gekregen om maar liefst 100 vragen te bedenken, verdeeld in 10 categorieën. Daarnaast waren er ook doe-opdrachten waarbij er een aantal teamleden op een bepaald tijdstip ergens in Markelo aanwezig moesten zijn. Ieder team had een eigen locatie waar er vol enthousiasme en fanatisme aan alle opdrachten gewerkt kon worden. Iedereen had zowel zijn eigen diversiteit als originaliteit. Dit was mogelijk omdat iedereen uit Markelo kon deelnemen aan de Kwis.

Minimaal 10 teamleden was de eis, samen met het bedenken van een leuke teamnaam. Menigeen is tijdens deze avond veel ‘nieuwe’ dingen te weten gekomen over Markelo. Het was niet alleen een gezellige avond, maar ook erg interessant. Zo werd de Martinuskerk opengesteld waarbij er een nummer werd gespeeld op het orgel, welke de deelnemers moesten raden. Eveneens was er een opdracht waarbij er een origineel tuinontwerp gemaakt moest worden voor Rob’s tuinaanleg in Markelo. Zowel jong als oud werd betrokken bij deze avond. Niet alleen de deelnemers waren actief, ook werden er veel hulptroepen ingeschakeld. Opa’s, oma’s, vaders, moeders en kennissen werden gebeld of geappt om zo te hopen op een bruikbaar en goed antwoord. De Kwis heeft er voor gezorgd dat heel Markelo met elkaar betrokken is geraakt tijdens deze actieve avond. De deelnemers staan te popelen om de zinderende finaleavond bij te wonen en de uitslag te horen. De finaleavond zal plaatsvinden op zaterdag 12 januari bij De Haverkamp, waar de winnaar bekend gemaakt zal worden.