onsProat: Keuzes

Hallo allemaal, 

Vorige week maakten we kennis met Renske, ze schreef haar eerste column, een column met hoofdletter C. Iedereen heeft zijn reden Renske, maar die van jouw is heel bijzonder. Ik werd er stil van.  

Terwijl u dit leest, doe ik dankzij goede service van, Van D Tweewielers mee aan de ATB-rit Markelo en fiets ik mezelf de longen uit het lijf. Drie weken geleden kocht ik via marktplaats een tweedehands mountainbike. De afgesproken prijs leek de autorit naar Vinkeveen meer dan waard. Na 80 flitspalen, 13 rechts inhalende Audi’s en 34 rotondes, die ik nog steeds niet begrijp kwamen we geheel ontspannen aan. Een vriendelijke Irakees deed open en met 2 hele woorden Nederlands omschreef hij exact waar ik voor ik kwam: “Jij fietsen?” We zijn nu 3 weken verder en en ik kan niet anders concluderen dan, dat we in Markelo over een prachtige ATB route beschikken, chapeau!! 

De aankomende kerstdagen zijn eigenlijk helemaal niet zo mijn ding, binnenblijven en gezellig doen, ik heb er niet zo veel mee. Mijn aerodynamische bips is totaal ongeschikt voor lang stilzitten. Geef mij maar oud en nieuw, prutsen met grote stenen carbid en lekker slepen met zware deksels, heerlijk. 

Afgelopen woensdag was het sportgala op tv een buitengewoon mooi stukje bijna uitgestorven ‘echte’ televisie als u het mij vraagt. Zet alle hoogte en dieptepunten van topsport op een rij, voorzien van een goed stukje commentaar en het worden beelden om nooit meer te vergeten.  Ik bewonder elke vorm van topsport en heb groot respect voor een ieder die topsport beoefent. De grootste sportheld van dit moment is voor mij Jeffrey Herlings (de motorcrosser). Ik vind het ongekend wat The Bullet op zijn motorfiets presteert. Dit jaar zelfs wereldkampioen in de zwaarste klasse. Botbreuken, pech, blessures, niets maar dan ook niets sloeg The Bullet uit het veld op weg naar zijn droom. Voor mij ben je dan een echte held, en had Herlings in plaats van Kjeld Nuis die o zo mooie titel verdiend.

Bij de vrouwen werd het Suzanne Schulting (de shorttrackster). Dit jaar won zij de titel en dat was letterlijk en figuurlijk heel erg mooi. Haar billen zijn onlangs verkozen tot de mooiste van Nederland. Ik begrijp wel waarom iedereen achter Suzanne aan blijft schaatsen. Het sportgala van dit jaar was er dan ook eentje om nooit meer te vergeten.

Bij deze wens ik u allen, fijne feestdagen, goede jaarwisseling en voor het komende jaar ontzettend veel geluk, voorspoed, en gezondheid toe. 

Prettige zondag, 

Christiaan