Circuit de Herikerberg decor voor opnames

Vandaag vonden er video opnames plaats op circuit de Herikerberg voor het Nederlands televisieprogramma ‘Andere tijden Sport’ dat gemaakt wordt door NOS en de NTR op NPO 1. Het programma behandelt in haar uitzendingen historische sportonderwerpen. De aanleiding voor de opname in Markelo van vandaag was en is de nauwe band die Motorclub Ons Genoegen heeft met de Internationale motorcross en Gerrit Wolsink. Centraal in deze uitzending van het programma ‘Andere tijden Sport’ zal de vliegende tandarts H7 Gerrit Wolsink staan, het onderwerp zal voornamelijk zijn de verloren Wereldtitel van Gerrit in het jaar 1976. Op het Markelose circuit waren vandaag Jaak van Velthoven, oud Gp rijder die een belangrijke rol speelde in het niet behalen van de wereldtitel van Gerrit Wolsink en Bennie Jolink die een groot bewonderaar is van de motorsport maar ook Gerrit Wolsink zelf was natuurlijk aanwezig.  Gerrit Wolsink schitterde meermalen op de Herikerberg, maar de meest unieke wedstrijd was wel de Gp 500 cc in Markelo voor 35.000 toeschouwers, hij  was de grandioze winnaar, ook vonden toen de opnames plaats van de beroemde speelfilm ‘Spetters’ met in de hoofdrol Rutger Hauer. De uitzending van het programma andere tijden sport met daar in Gerrit Wolsink en onder andere Markelo zal medio maart worden uitgezonden op NPO1. Met het uitgaan van dit bericht wordt door de club meteen het startschot gegeven voor het jaar 2019, want dan zal op de Herikerberg het Wereldkampioenschap Zijspancross worden georganiseerd op 6 en 7 juli in Markelo.