Kuiern onder ‘n Kasboom tijdens Magisch Markelo  

Afgelopen week is er met man en macht gewerkt om de witte kersthuisjes, kerstverlichting en andere versieringen in de dorpskern aan te brengen en zo Markelo gedurende de decembermaand een Magische uitstraling te geven. Zaterdag 15 december staat Markelo in het teken van kerst en is er van alles te doen en te beleven in de Grotestraat, op het Kerkplein en in de Martinuskerk. De winkels zijn tijdens Magisch Markelo ‘s middags tot 18.00 uur geopend. Deelnemende ondernemers bieden deze zaterdag iets extra’s. Zo worden er verhalen verteld, kan er geknutseld worden, is er muziek, glühwein en zijn de IJsprinsessen aanwezig in het dorp. “Om 17.30 uur hopen we met een grote stoet kinderen en hun lampionnen te vertrekken vanaf  Bistro de Tasca in de richting van de Martinuskerk. Lampionnen kunnen opgehaald worden bij diverse winkeliers of bij de start van de optocht”, geeft de werkgroep Magisch Markelo aan. Het Markelo’s Jeugdkoor zal de lampionoptocht muzikaal begeleiden. De Sneeuwkoningin zal vast en zeker bij het zien van de lichtjes tijdens de lampionoptocht, de Markeloseberg verlaten en samen met de IJsprinsessen genieten van Magisch Markelo. 

In de Martinuskerk kan geluisterd worden naar het verhaal van de Sneeuwkoningin en haar IJsprinsessen. Kinderen en volwassenen krijgen hier tevens de gelegenheid om hun ‘wens voor een ander’ kenbaar maken en in de wensboom te hangen. Tussen 17.00 en 20.00 uur zorgen een aantal ondernemers tijdens Magisch Markelo voor gezelligheid en de inwendige mens op het Kerkplein en kan men ‘Kuiern oonder ‘n kasboom’ met diverse winterse hapjes en drankjes; van glühwein en warme chocolademelk tot worstpannenkoeken, oliebollen en snert.