Plus Blankhorst schenkt 15.000 euro aan Markelose verenigingen

De afgelopen weken organiseerde Plus Blankhorst een wel hele speciale sponsoractie. Klanten kregen vouchers bij hun boodschappen die zij door middel van punten aan Markelose verenigingen konden schenken. Maar liefst 39 verenigingen reageerden op de oproep van Henry Blankhorst om zich van tevoren aan te melden en grepen daarmee de kans aan om de verenigingskas te spekken. Het totale bedrag dat Plus Blankhorst beschikbaar stelde voor de sponsoractie bedroeg 15.000 euro. Vanavond reikte Henry en Rita Blankhorst maar liefst 39 cheques uit aan alle deelnemende verenigingen waarbij Obs de Zwaluw het recordbedrag van 1.070 euro in ontvangst mocht nemen. Op de tweede en derde plaats eindigden respectievelijk Sportclub Markelo en Tennisvereniging MTV’65 met 1.025 en 725,– euro. De verenigingen werden niet alleen gesteund door de vouchers van klanten maar konden daarnaast extra punten verdienen wanneer zij een activiteit organiseerden in de actieperiode.

Muziekvereniging de Fanfare zorgde voor muzikale begeleiding voor het winkelend publiek van Plus Blankhorst. Zorgboerderij Alldrik hielp het Plus team met inpakken van de boodschappen het vullen van de vakken maar ook de Gymvereniging deed haar uiterste best om appelflappen aan de man te brengen. “Met de sponsoractie zorgen we voor een extra stukje omzet maar we willen ook elk jaar iets speciaals doen voor onze klanten. Vorig jaar hebben we de helicoptervluchten georganiseerd en nu hebben we dit idee uitgewerkt”, vertelt Henry Blankhorst.

Nederlandstalig koor NooTzaak trad vanavond op na de uitreiking van de sponsorcheques en bracht een speciaal nummer ten gehore. Met het nummer dat door Henk Hondelink geschreven was wisten zij Henry en het team enorm te verrassen en brachten zij op originele wijze hun waardering over aan het hele team van Plus Blankhorst.

Een serenade van muziekvereniging De Fanfare en een bezoek van Sinterklaas en een aantal Pieten zorgde voor voldoende hilariteit. Sinterklaas was diep onder de indruk van de geweldige  sponsoractie die de Markelose supermarkteigenaar voor de Markelose verenigingen had georganiseerd. “Niet ik, maar u bent vanavond Sinterklaas meneer Blankhorst”,  gaf Sinterklaas aan tijdens zijn toespraak. Sinterklaas was erg benieuwd naar de invulling van de bedragen door de verenigingen en maakte daarnaast dankbaar gebruik tijdens deze gesprekjes om een aantal mensen een liedje te laten zingen. De laatste cheque was voor Sinterklaas zodat hij voor zijn Pieten nieuwe pakken kan aanschaffen want die zijn hier en daar aan vervanging toe volgens Jeugd Aktiviteiten Markelo die de intocht van de Sint dit jaar voor de tweede maal organiseerden in Markelo.