SC Markelo weer koploper

Sportclub Markelo heeft vandaag thuis gedaan wat ze moest doen om de plek bovenin te verstevigen. Met 5-0 wonnen de zwartwitten vandaag tegen VV De Gazelle uit Deventer. Beide ploegen begonnen rustig aan de wedstrijd, na een half uur spelen was er nog weinig gebeurd. Daar bracht René Kuijpers in de 34e minuut van de wedstrijd verandering in door de bal net voordat de keeper van De Gazelle de bal wilde pakken, de bal over hem heen kopte. Steven Bloemen zorgde in de 44e minuut voor de 2-0 na een assist van Jordie Vagevuur, die de bal na een kopbal van René Kuijpers voor de voeten kreeg. Dit was ook de ruststand. Na rust wist De Gazelle een aantal keer in de buurt van het doel van Sportclub Markelo te komen, maar Henri Vruwink wist de nul te houden door een aantal goede reddingen. In de 65e minuut kwam René Kuijpers 1 op 1 met de sluitpost van De Gazelle en wist het net weer te vinden. 3-0. Bart Klumpers werd vervolgens gewisseld voor Mickey Slotman die in de 69e minuut de 4-0 op het scorebord wist te zetten. 5 minuten later wist Mickey ook de 5-0 te scoren nadat hij de bal van René Kuijpers kreeg. Daarna volgde de tweede wissel, waarbij Ferdi Pinkert werd gewisseld voor Hein Pinkert. Markelo bleef aan de betere hand, waarbij ook de verdediging van de thuisploeg sterk was.

Elftalleider Peter Stokkers was ondanks een moeizame eerste helft erg tevreden over het verloop van de wedstrijd van vandaag: “We scoorden op de juiste momenten. De tweede helft was eigenlijk een walk-over.” Sportclub Markelo heeft na de overwinning van vandaag 21 punten uit 10 wedstrijden. Koploper VV Lettele verloor vandaag van Nieuw Heeten, waardoor Sportclub Markelo de koppositie over weet te nemen. Voorafgaand aan de wedstrijd van vandaag stonden de zwartwitten op gelijke hoogte met Diepenveen qua punten. Die ploeg speelde echter gelijk tegen Holten, waardoor Sportclub Markelo nu koploper is in de 4e klasse G. Volgende week zondag staat een uitwedstrijd tegen VV Lettele op het programma.