Midwinterwandeling start bij Dieka

Elke tweede zondag in december organiseert de Folkloristische Vereeniging Markelo een midwinterwandeling in en rondom Markelo. De editie van dit jaar vindt plaats op zondag 9 december waarbij tussen 10.30 en 14.00 uur gestart kan worden vanaf de parkeerplaats van Uitgaanscentrum Dieka aan de oude Rijssenseweg in Markelo. Wandelliefhebbers kunnen kiezen uit verschillende routes waarvan de basisroute, waarlangs alle activiteiten plaatsvinden, ruim 6,5 km lang is. Deze is uit te breiden met één of twee lussen van respectievelijk circa 4,5 en 3,8 km. Dit jaar voert de route door buurtschap de Pothoek en Herikeres waarbij ook de Herikerberg wordt aangedaan.Het laatste deel van de wandelroute loopt door de Achterhoek. De deelnamekosten bedragen € 3,00 per persoon waarbij kinderen tot 12 jaar gratis mee kunnen wandelen. De route wordt met pijlen aangegeven.

Onderweg vinden op verschillende locaties diverse activiteiten en demonstraties plaats. Zo zullen de boerendansers en de kindergroep van de organiserende Folkloristische Vereeniging natuurlijk niet ontbreken en vindt geheel volgens traditie een sfeervol gastoptreden plaats op de laatste locatie, als gezellige afsluiter van de wandeling. Verder is er een demonstratie touwdraaien en bezembinden. Ook het bijzondere geluid van de ossenhoorn mag natuurlijk niet ontbreken. U zult de Markelose Ossenhoornblazers vast en zeker opmerken tijdens de wandeling. Amusementsorkest de Grosmeijers zorgt wederom voor een passende muzikale omlijsting op een van de locaties en wordt er onderweg gezorgd voor een hapje en drankje.