Dames 1 speelt gelijk tegen Broekland

Gisteren speelden de dames van Sportclub Markelo de uitwedstrijd tegen Broekland VR1. De tegenstander die ze kennen uit de 5e klasse. Toch begonnen ze de wedstrijd wat onzeker. Al in de 3e minuut brak Broekland door en wist hun spits te schieten op goal. Gelukkig wist keepster Sophie Boogaard de bal uit het net te houden met een mooie redding. Na 12 minuten kantelde het spel en werd er vooral op de helft van Broekland gespeeld. Romy Rossing wist kort daarna te schieten op goal, maar de keepster van Broekland tikte de bal met haar voet voor het goal weg. In de 31e minuut brak Broekland door de verdediging van Markelo waardoor ze op een 1-0 achterstand kwamen.

Na de rust kreeg Markelo vrijwel direct een mooie kans. Kim Kaspers wist te scoren door een pass die van Maike Spijkerman kwam. Helaas werd er gevlagd voor buitenspel en bleef het 1-0. Daarna volgden er een reeks met schoten op het goal van Broekland, zonder gewenst resultaat. Markelo was beter, maar het scoren bleef vooralsnog uit. In de 89e minuut ontstond er een kluts voor het goal van Broekland waarbij er drie schoten op goal nodig waren om de gelijkmaker te scoren. Kim Kaspers wist uiteindelijk de bal over de lijn van het doel van Broekland te tikken. Kort daarna klonk het eindsignaal en eindigde wedstrijd met een stand van 1-1. Ondanks dat er meer dan één punt in had gezeten, zijn de dames toch tevreden met een gelijkspel. Volgende week spelen de dames om 11.00 uur de thuiswedstrijd tegen SV CCW’16 VR2.