Rent-a-Tent neemt branchegenoot over

Marieke de Boer en Hendrik Gersen (Rent-a-Tent), Marie Louise Jonk-Plug en Simon Jonk (Eurosporvac)

Met de overname van branchegenoot Eurosporvac van de familie Jonk kan de Markelose tentaanbieder Rent-a-Tent ruim 400 tenten meer aanbieden. Eurosporvac is een familiebedrijf uit Zuidoostbeemster en verhuurt tenten op meer dan 22 bestemmingingen in en buiten Nederland. Rent-a-Tent beschikt over meer dan 1.000 huurtenten op meer dan honderd locaties in Europa. “Kamperen wordt steeds populairder, de verhuursector zit daardoor sterk in de lift. Steeds meer vakantiegangers willen het echte gevoel van kamperen beleven en gaan op reis met een tent of toercaravan. De ontwikkeling zien we daadwerkelijk terug in onze boekingen”, aldus directeur Hendrik Gersen die goede kansen ziet in de overname.

Voor zakelijke activiteiten in binnen- en buitenland ziet Rent-a-Tent diverse groeimogelijkheden. ,”Door de overname kunnen meer tenten verhuurd worden, is het aantal staanplaatsen uitgebreid en beschikken we over meer materiaal”, meldt Gersen. “Bovendien is Eurosporvac een grote naam in het middensegment.”