Creatief avontuur voor toekomstproof Dorpsfeest

Een feest organiseren zoals Dorpsfeest Markelo is geen gemakkelijke opdracht en onderhevig aan de afhankelijkheid van veel externe factoren. “Ik heb nu bijna een jaar meegelopen en heb een goed beeld gekregen van de organisatie rondom het mooiste feest van het jaar. Tot vorig jaar had ik niet in de gaten wat een hoeveelheid werk er achter de schermen wordt verzet door ontzettend veel betrokken vrijwilligers”, vertelt Hilko Pruntel die vorige maand officieel het voorzitterschap van Henk Bussink heeft overgenomen. Al snel wist hij het dagelijks bestuur van Dorpsfeest Markelo te overtuigen om samen met een afvaardiging vanuit alle commissies te gaan brainstormen over de toekomst van het Dorpsfeest in Markelo. Onder leiding van de Markelose Esther Roos, werkzaam bij Catapult in Hellendoorn zijn inmiddels twee inspirerende sessies gehouden waarbij het Dorpsfeest vanuit veel verschillende kanten is bekeken en er veel ideeën maar ook duurzame oplossingen op papier zijn beland die al dan niet op korte of langere termijn ten uitvoer gebracht kunnen worden. Het is nu aan de commissies om hiermee aan de slag te gaan. 

“We zijn een creatief avontuur aangegaan. Het was best lastig om iedereen uit zijn comfortzone te halen. Om te beginnen maakten we korte metten met clichés als ‘dat hebben we altijd al zo gedaan’, ‘dat hebben we al geprobeerd’, ‘ja maar’. Stap ook over je eigen schaduw heen. Preek niet voor eigen parochie, maar probeer samen en in nieuwe samenstellingen tot onverwachte ideeën te komen. Deze groep pikte dat opvallend makkelijk op. Terwijl het Dorpsfeest toch stoelt op jarenlange gebruiken en tradities”, geeft Esther aan.

“We willen graag toekomstproof zijn en het Dorpsfeest voor zowel jong als oud aantrekkelijk te houden maar óók rendabel. Dat betekent dat we moeten vernieuwen en moeten zorgen dat we met z’n allen een creatief avontuur aan moeten gaan”, aldus Hilko.