De Zwaluw ontbijt met burgemeester Ellen Nauta

De leerlingen uit de groepen 5a en 5b van Obs de Zwaluw hebben vanmorgen een ontbijtje gebracht bij burgemeester Ellen Nauta op het gemeentehuis in Goor. Zij werden hartelijk ontvangen door Ellen Nauta in de publiekshal van het gemeentehuis, waar de tafel al klaar stond voor de twee groepen vijf van de Zwaluw. In het kader van het Nationaal Schoolontbijt waren de kinderen uit Markelo, dit jaar uitgenodigd door de burgemeester om samen te genieten van Burgemeestersontbijt. Burgemeester Ellen Nauta onderstreept hiermee jaarlijks, net als zo’n 275 collega-burgemeesters in het hele land, het belang van een gezond ontbijt. In de publiekshal van het gemeentehuis genoten de kinderen van het ontbijt en werden er volop vragen gesteld aan de burgemeester. 

Ellen Nauta nam ruim de tijd voor de leerlingen waarbij ze enthousiast in ging op de vele vragen van de leerlingen en uitgebreid kennis maakten met elkaar. Zo gaven ze vanmorgen aan de ontbijttafel in de publiekshal van het gemeentehuis, samen het goede voorbeeld voor een gezonde start van de dag. Burgemeester Nauta betaalt symbolisch voor het ontbijtje dat de kinderen meebrengen, met een donatie aan de stichting Kinderpostzegels. Deze stichting maakt zich sterk voor kwetsbare kinderen. Met het jaarthema: ‘Een feestje voor iedereen’ laten het Nationaal Schoolontbijt en de stichting Kinderpostzegels zien dat een feestje pas een feestje is als iedereen erbij hoort.