Filmvoorstellingen in Het Beaufort

In Het Beaufort worden volgende week twee films gedraaid. Op donderdag 15 november wordt de film ‘Loving Vincent’ vertoond. Een film waarin het leven van Van Goghs leven en zijn werk centraal staan door zijn meest inspirerende schilderijen tot leven te brengen. De film is een uniek artistiek meesterwerk bestaande uit 65.000 schilderijen. Alle frames zijn met de hand geschilderd door meer dan honderd kunstenaars uit zeven verschillende landen, die dezelfde techniek als Van Gogh hanteerden. Voorafgaande aan de film zal een inleiding worden gehouden over Van Gogh waardoor de film nog meer zal aanspreken. In verband met deze inleiding begint de voorstelling ‘Loving Vincent’ om 19.30 uur en is de zaal vanaf 19.00 uur geopend. De toegangsprijs bedraagt € 7,50 inclusief een pauzedrankje.

Een dag later op vrijdag 16 november draait de film ‘Filmpje voor mama‘. Deze film is gemaakt door de oud-Markelose Melanie Essink. Zij zal samen met haar cameraman op deze avond aanwezig zijn om een toelichting te geven over de film en het maken ervan. De film gaat over de elfjarige Eva die haar moeder zeven jaar geleden is verloren. Omdat ze moeite heeft met het vinden van emotioneel contact met haar vader worstelt ze nog steeds met het rouwproces. Daarom probeert ze op bijzondere wijze dichter bij haar verleden te komen. Ze maakt een film voor haar moeder die ze nooit heeft leren kennen.

Melanie Essink is afgestudeerd aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. De film is door haar gemaakt als afstudeerproject en werd opgenomen in Markelo en Goor. De film werd mogelijk gemaakt door donaties uit heel Nederland en draait al op verschillende binnen- en buitenlandse filmfestivals, onder meer het Cinekid Festival waar de film kans maakt op de prijs voor de beste korte Nederlandse film. De filmvoorstelling ‘Filmpje voor mama’ begint om 20.00 uur. De toegangsprijs is € 5,00 (zonder pauzedrankje).