Uitgelicht: Beauté de Vive Skincare

Er is lef voor nodig om je vaste baan op te zeggen en voor jezelf te beginnen. Vivienne Nijlant heeft het gedurfd, ze heeft in juni van dit jaar haar baan opgezegd en in september haar eigen beautysalon Beauté de Vive Skincare geopend. Uitkijkend over de weilanden rondom haar nieuwe woning aan de Oude Rijssenseweg 6 maken we kennis met Vivienne, door familie en vrienden vaak kortweg ‘Viev’ genoemd. En die bijnaam heeft ze gebruikt in de naam van haar salon: Beauté de Vive.

De nu 38-jarige Vivienne is geboren en opgegroeid in Vinkeveen en zo lang ze zich kan herinneren, had haar moeder een schoonheidssalon aan huis. Als klein meisje vond ze het leuk om hier een kijkje te nemen en ze wilde zelf ook van kleins af aan het vak van schoonheidsspecialiste leren. Na de Havo is ze daarom naar Opleiding van Berber Hoogkamer in Utrecht gegaan. Meteen na het behalen van haar diploma is ze begonnen met werken en is daarnaast blijven studeren om meer specialistische kennis op het vakgebied op te doen. Ze was toen pas 19 jaar en herinnert zich de eerste jaren als pittig: veel uren werken en daarnaast naar school en thuis veel studeren. Ze heeft veel werkervaring opgedaan in veel verschillende werkkringen, zoals een parfumerie, een schoonheidssalon, hotels en wellnesscentra. Enkele jaren daarna is ze bij haar moeder in de salon gaan werken, in eerste instantie parttime, maar die uren werden al snel meer. De klantenkring groeide in die jaren zo snel, dat werd uitgezien naar een groter pand met meerdere werkplekken en ruimere openingstijden. Aangezien het assortiment uitgebreid werd met veel verschillende behandelingen, met onder andere meer specialistische behandelingen op het gebied van skincare, werden er in de loop der jaren 3 personeelsleden aangenomen.

In 2005 leerde Vivienne haar man Ruben kennen, ze ontmoetten elkaar in het café van haar broer in Leeuwarden. Samen met hem besloot ze in 2008 voor langere tijd te gaan reizen en daarom is ze gestopt met werken bij haar moeder in de salon. Ruben en Vivienne zijn samen zo’n 6 maanden in Nieuw-Zeeland geweest en hebben zelfs overwogen om daar te blijven wonen. Uiteindelijk hebben ze toch de keuze gemaakt terug naar Nederland te gaan en samen hun leven in Nederland op te bouwen. Vivienne koos ervoor niet weer terug te keren in een schoonheidssalon, maar wilde ook eens echt iets anders doen. Ze vond een commerciële baan bij een Zwitsers bedrijf dat in Nederland farmaceutische producten aan de man brengt bij verschillende partijen, zoals huisartsen, longartsen en praktijkondersteuners. Naast verkoop aan klanten verzorgde Vivienne in haar functie ook instructies, nascholing en congressen. Ruim 9 jaar maakte ze vele kilometers in bijna alle delen van Nederland om haar klanten te bezoeken. In die jaren is in haar persoonlijke leven heel wat gebeurd: getrouwd met Ruben, in Markelo gaan wonen, verhuisd naar hun nieuwe huidige woning en de geboorte van hun twee dochters Julia en Milou, nu 4,5 en 1,5 jaar oud.

Na de geboorte van de kinderen begon Vivienne te twijfelen of dit wel het leven was dat ze nog lang wilde leiden. Ruben en zij waren allebei veel van huis door hun drukke banen en Vivienne wilde eigenlijk meer thuis zijn, zeker nu de kinderen nog zo klein zijn. Ergens in het voorjaar van 2018 heeft ze de knoop doorgehakt en haar baan opgezegd. Een van de slaapkamers op de eerste verdieping is omgebouwd tot schoonheidssalon en is ze begonnen met haar eigen salon. Ze heeft de afgelopen jaren de kennis op het gebied van schoonheidsspecialisme bijgehouden, het vak heeft altijd haar interesse gehad en dat is zo gebleven, ook al werkte ze niet meer in een salon.

Vivienne vertelt enthousiast over haar vak, ze ziet het als een missie om de huid van haar klanten gezond(er) te maken en te houden. Bij nieuwe klanten start ze eerst met een intakegesprek en een huidanalyse, zodat ze zich een beeld kan vormen van de gezondheid van de huid en een plan van aanpak kan maken. Naast de gebruikelijke behandelingen die binnen schoonheidssalons worden aangeboden, kan ze ook mensen behandelen die kampen met rosacea, pigmentvlekken, acné of andere huidaandoeningen. Salon Beauté de Vive werkt vanuit een totaalconcept, die de huid van binnenuit ondersteunt met huidsupplementen van Advanced Nutrition en aan de buitenzijde met vitaminerijke verzorgingsproducten van het merk Environ. De producten van Environ bevatten vitamine A, onmisbaar voor een gezonde huid. Vitamine A wordt echter afgebroken door (zon)licht en daardoor kan je huid een tekort aan vitamine A ontwikkelen. Vivienne maakt desgewenst met de klant een plan om de huid te laten wennen aan extra vitamine A, die nodig is om het dagelijkse tekort aan te vullen en de huid te voeden. Zo blijft de huid gezond, sterk en soepel.

Naast een ruim assortiment huidproducten van Environ, gebruikt Vivienne verzorgende make-up producten van het merk jane iredale. Ze kan make-up advies geven, maar ook de make-up verzorgen voor bijzondere aangelegenheden zoals een feest of een bruiloft. Ondanks dat Vivienne haar salon nog maar enkele maanden geleden officieel geopend heeft, is ze ambitieus en heeft ze grootse plannen voor de langere termijn. Ze zou het namelijk geweldig vinden om haar praktijk te zien groeien, zodat ze het assortiment kan uitbreiden met bijvoorbeeld body behandelingen. Dat zijn plannen voor later, eerst wil ze haar klantenkring, met tot nu toe klanten vooral uit Markelo en omliggende dorpen, verder uitbouwen. Daarom wil Vivienne nieuwe klanten graag de kans geven om kennis met haar, haar salon en haar werkwijze te maken. Iedereen die een behandeling afspreekt in november of december van dit jaar krijgt daarbij een hand- of voet-experience cadeau. Voor andere mensen die op het punt staan om voor zichzelf te beginnen, heeft Vivienne wel een advies: ‘Volg je hart en doe datgene wat bij je past. Probeer je sterke punten te benadrukken’.