Offroad rijders trotseren Markelose heuvels

Voor de 30e keer werd vandaag rondom Markelo de Off Road Rit verreden. Meer dan 1.000 offroad rijders uit diverse windstreken kwamen vanmorgen naar Markelo om mee te doen aan de rit van 2 routes van circa 40 kilometer door bossen, over de akkers en het zand rondom Markelo. Rond 10 uur werd er door de eerste deelnemers gestart vanaf Herberg de Pot. Tot 14 uur kon er worden gestart, waardoor de deelnemers voldoende verspreid over het parcours reden en het publiek over een langere periode de rijders te zien kreeg. Het terrein rondom de Domelaar was evenals voorgaande jaren geliefd bij zowel rijders als publiek, maar de rit leverde langs het gehele parcours bijzondere beelden op. “We hebben ruim 1.000 mensen gehad die genoten hebben van een mooie rit. Geen stof door de regenbuitjes van afgelopen week. Alleen maar tevreden gezichten gezien, inclusief die van de organisatie”, aldus een tevreden André Adolfs namens de Stichting Off Road Markelo over deze 30e editie.

Dronefoto’s: Gerrit Smit

De Stichting Off Road Markelo is een samenwerking tussen de Auto Sport Vereniging Markelo en de Markelose Motorclub Ons Genoegen. Jaarlijks zorgen zij er mede dankzij de inzet van ruim 80 vrijwilligers voor dat de Off Road Rit op de eerste zondag in november probleemloos kan verlopen. De 31e editie van de Off Road Rit is zondag 3 november 2019.