Tweede uitnederlaag Sportclub Markelo

Waar Sportclub Markelo thuis dit seizoen nog ongeslagen is liep het vandaag in Holten tegen haar tweede uitnederlaag van het seizoen op. De zwart-witten kwamen in de eerste helft niet echt aan voetballen toe en kregen slechts enkele kansen. Het is een ongeschreven voetbalwet dat als je zelf de kansen niet maakt, de tegenstander scoort. In de 15e minuut wist Holten de score te openen. Vlak voor rust zette Martijn Rensen de stand op 2-0 door de bal in eigen doel te koppen. In de tweede helft is het spelbeeld niet veel anders. Sportclub Markelo krijgt wel kansen, maar benut ze niet. Totdat Bart Klumpers de bal in de 62e minuut in het net kopt na een voorzet van René Kuijpers. Ongeveer 10 minuten later maakt Lars Brinckate een overtreding in het strafschopgebied, welke wordt bestraft met een penalty. Henri Vruwink loopt hierbij nog op tegen een gele kaart omdat hij de bal bij zich hield. De ploeg uit Holten weet de penalty te benutten en zet daarmee de stand op 3-1.

Gedurende de wedstrijd kreeg Sportclub Markelo meerdere kansen. De eerste kans kwam in het laatste kwartier van de eerste helft waar Steven Bloemen voor het eerst op het doel van Holten wist te schieten na een voorzet van René Kuijpers, maar miste. Ook Jordie Vagevuur miste kort daarna het doel na een schot op afstand op aangeven van een mooie lange bal van Martijn Renen. In de rust werd Robin Wagenaar gewisseld voor Bart Klumpers. Het spelbeeld in de tweede helft veranderd niet. Sportclub Markelo krijgt wel kansen, maar weet het net niet te raken. René Kuijpers kopt de bal over het net na een voorzet van Ferdi Pinkert, die later zelf ook een schot op doel mist. Bij Sportclub Markelo wordt Martijn Rensen vlak na het benutten van de penalty door Holten gewisseld voor Jelmer Schreurs . Kort voor het eindsignaal moest René Kuijpers geblesseerd het veld verlaten en werd hij gewisseld voor Bart Nijland.

Door het verlies in Holten verlies Sportclub Markelo ook haar koppositie in de 4e klasse G. ABS uit Bathmen staat op gelijke hoogte door winst uit tegen Haarle, maar heeft een wedstrijd minder gespeeld dan Markelo. Dinsdagavond 13 november om 20.00 uur staat er weer een bekerwedstrijd in de Tukkercup voor de zwart-witten op het programma tegen Quick 20 op eigen veld.