Jan Willem en Riky overgedragen aan nieuwe buurt

Met een vooropgezet plan wist Harry Morsink zijn oud-buren Jan Willem en Riky Schorfhaar vanmorgen naar het ‘Markelosebrook’ te lokken. Natuurlijk gaven Jan Willem en Riky direct aan om de helpende hand te bieden bij de zogenaamde koe-kalverij, die Harry in scene had gezet. Groot was dan ook de verrassing toen bleek dat niet alleen Harry op hun komst zat te wachten maar de hele buurt en een flink aantal bekenden. Jarenlang hebben zij in het Markelosebroek gewoond en zomaar verhuizen naar Markelo moest natuurlijk wel volgens traditie gaan, moeten de noabers hebben gedacht. Na de koffie werden Jan Willem en Riky uitgenodigd om plaats te nemen op de platte wagen om onder muzikale begeleiding naar Markelo te worden gebracht. 

Dit ging natuurlijk niet vanzelf want bij de brug over de Schipbeek werden ze al uitgebreid gemeut. Na menig borreltje en een cadeau van de noabers; een mooie witte veldkei met de tekst ‘De Plas’ kon het gezelschap verder richting Markelo waar ze op hun nieuwe stekkie aan de Taets van Amerongenstraat welkom werden geheten door de nieuwe buurt.

Jan Willem is geboren en getogen aan de Larenseweg 45. In 1969 kwam Riky naar het Markelosebroek. Naast zijn werk als melkrijder had Jan Willem zijn handen vol aan het werk op de boerderij, toen nog met kippen,varkens en melkkoeien. Na de boerderij de laatste jaren beetje bij beetje te hebben afgebouwd namen Jan Willem en Riky vorig jaar het besluit om naar Markelo te verhuizen.

Jan Willem en Riky; de noabers in ‘t Brook wensen jullie nog heel veel gezonde jaren in Markelo toe.