onsProat: Verliefd

Hallo allemaal,

Weet u het nog, de eerste keer dat u verliefd werd? Ik kan mij de allereerste keer nog goed herinneren. Het gebeurde allemaal ruim 20 jaar geleden. Ik was met papa op de trekker mee naar Zwienenberg. De deur van de winkel ging open en zoef, zonder waarschuwing, pats recht in mijn hart geraakt door een van Cupido’s pijlen. Op een stelling in de showroom stond de allermooiste traptrekker, die ik ooit had gezien. Van voorlader tot trekhaak helemaal mijn type en exact dezelfde trekker als die van papa maar dan een beetje kleiner. Papa zag mijn fonkelende oogjes, en daagde mij uit om eerst mijn zwemdiploma te halen en wie weet kreeg ik dan wel die traptrekker. 

Al traptrekkerend vlogen mijn kinderjaren voorbij. In groep 5 werd ik voor de 2e keer verliefd. Cupido had mij op de korrel en en vuurde zonder waarschuwing juf Roosmarijn op ons klaslokaal af. Juf Roosmarijn was een echte spetter, nog nooit waren er zo veel papa’s op de ouderavond. Van schoenen tot neuspiercing, ze was helemaal mijn type. Elke week las ze een stukje voor, hielp ze ons met rekenen en mocht ik naast haar zitten in de bus, omdat allebei onze namen uit 10 letters bestonden.

In een van mijn eerste column’s heb ik u beloofd te vertellen hoe ik Lisanne heb leren kennen. Gemiddeld reizen mijn kameraden en ik 0,5 keer per jaar met het openbaar vervoer. Het was dan ook geen wonder dat we na een avondje bios op de weg terug vanuit Enschede hopeloos met de trein waren verdwaald. “We hebben hulp nodig, want dit komt niet goed”, was onze gezamenlijke conclusie. Samen met Roy ging ik op zoek naar het allermooiste meisje bij ons in de trein. Na niet lang zoeken, had ik haar gevonden rechts achterin de hoek zat een echte spetter. Ik wou haar eigenlijk alleen maar naar de weg vragen, maar ze ging er nog diezelfde avond met mijn hart vandoor. Niet veel later hadden we ons eerste afspraakje, samen de koeien melken bij Veltkamp. Lisanne slaagde met vlag en wimpel. Voor haar verjaardag gaf ik een NS Zomertour cadeau met eindbestemming Utrecht omdat we elkaar immers in de trein hadden leren kennen. Eenmaal bovenop de Domtoren vroeg ik haar verkering en vanavond kijken we onder een lekker warm dekentje naar alweer ons 3e seizoen Boer zoekt Vrouw. 

Prettige zondag, 

Christiaan