Markeboek begin nieuwe geschiedenis

Met het boek De Marke Kerspel Goor was de cirkel rond in de serie uitgaven van de Stichting Heemkunde Markelo. De reeks uitgaven begon in 1998 met de uitgave Markelo Dorpsgeschiedenis gevolgd door de markeboeken van Stokkum, Markelo, Herike, Elsen en nu dus Kerspel Goor. “De ontwikkelingen in de dorpskern hebben 20 jaar na uitgifte het boek Markelo Dorpsgeschiedenis op een aantal punten ingehaald, op dit moment zijn we bezig met de voorbereidingen van een tweede druk waarin deze ontwikkelingen worden meegenomen”, aldus voorzitter Bertus Ensing. Het eerste exemplaar van De Marke Kerspel Goor werd vanmiddag uitgereikt aan Charlotte zu Solms-Sonnenwalde, gravin van het Weldam. Voor haar is het markeboek een mooi naslagwerk om de geschiedenis van het gebied van het landgoed haar eigen te maken. “Daar waar er een einde komt aan de reeks boeken, is dit het begin van mijn geschiedenis om het Weldam voort te zetten”, geeft Charlotte aan.

Voorafgaand aan de uitreiking van het eerste exemplaar in Buurthuis ‘t Kaspel lichtte Jan Stoelhorst met een boeiende lezing een tip van de sluier op van de inhoud van het boek. Van het boek zijn 1.000 exemplaren gedrukt. Degenen die het boek in de voorverkoop hebben gekocht kunnen het boek vanaf morgen afhalen. Het boek zal vanaf morgen te koop zijn bij Boek- en kantoorvakhandel Prins in Markelo. Daarnaast is het boek ook verkrijgbaar op de dinsdag- en donderdagochtenden bij de Stichting Heemkunde Markelo in de Martinushof, waar ook nog enkele exemplaren van de eerder uitgaven beschikbaar zijn.