‘Onrust in het rusthuis’ in de Achterhoek

Op woensdag 31 oktober en vrijdag 2 november om 20.00 uur presenteert de toneelvereniging uit de Achterhoek het toneelstuk ‘Onrust in het rusthuis’. Het zal worden opgevoerd onder leiding van Herman Vruwink. Dit jaar is gekozen voor een humoristisch stuk van schrijver H. Roe. Een blijspel met daarin alledaagse herkenbare humor, dat geschikt is voor alle leeftijden. Ook nu stelt Dieka van de Kruusweg de zaal beschikbaar, die geopend zal zijn vanaf 19.00 uur. De entree bedraagt € 7,00 per persoon inclusief een kopje koffie. Kaarten zijn te bestellen per mail of telefonisch na 18.00 uur: 06-54645904. 

Een week geleden is er een nieuw bejaardentehuis geopend in Markelo. Ondanks dat er nog maar drie bewoners zijn, loop alles niet helemaal op rolletjes. Eén van de bewoners heet Graats en verkocht zijn kapitale boerderij voordat hij in het tehuis kwam. Dan is er Driekus, een oude en arme landarbeider. Zijn leven is nu een stuk comfortabeler dan voorheen. De derde bewoonster is Miep. Ze was altijd erg vitaal, tot twee weken voor de opening van het tehuis. Ze heeft daarom ook met spoed een plekje gekregen en laat zich nu heerlijk in de watten leggen. De bewoners kunnen rekenen op de constante zorg van de directrice, zuster Miena en klusjesman Tammo. Helaas is het team nog niet compleet. Er wordt druk gezocht naar een goede kok..