Gemeente plaatst bladkorven voor blad van gemeentelijke bomen

In en om Markelo zijn de prachtige herfstkleuren alweer duidelijk zichtbaar. Een nadeel is dat de meeste bomen in de herfst hun blad verliezen en dat brengt soms behoorlijk wat opruimwerk met zich mee. De gemeente plaatst bladkorven op verschillende plaatsen in Markelo. Deze zijn bedoeld voor het blad dat in uw tuin valt maar afkomstig is van gemeentelijke bomen. Het is een extra service zodat uw groenbak niet overvol wordt. Wanneer u ander (tuin)afval of blad in de bladkorf doet haalt de gemeente de bladkorf weg. Uw eigen tuinafval kunt u gratis brengen bij het Milieupark Hof van Twente aan de Mossendamsdwarsweg 1 in Goor. Het blad dat op de straat, stoep of in de plantsoenen komt hoort ook niet in de bladkorven. Dat wordt door de gemeente in samenwerking met Gildebor opgeruimd.

De gemeente geeft aan dat in alle kernen vanaf 16 oktober de bladkorven op dezelfde plekken als vorig jaar geplaatst worden. De korven worden afhankelijk van hoe vol ze zijn, wekelijks geleegd. Zijn de korven niet helemaal vol dan wordt de frequentie van legen aangepast. De bladkorven zullen tot de kerst in de wijk blijven staan. Het kan zijn dat in de herfstperiode sommige korven verplaatst worden. Dat gebeurt omdat boomsoorten in verschillende periodes hun blad laten vallen. U mag de bladkorven niet zelf verplaatsen omdat de route voor de vrachtwagen dan niet meer klopt.

Bij de gemeente komt regelmatig de vraag binnen om de bladkorf op een andere plek neer te zetten of om er nog één bij te plaatsen. Vanwege de kosten of de te rijden route is dit helaas niet mogelijk. Ook mag u niet zelf een bladkorf plaatsen, de gemeente zal deze korven verwijderen. Blad ruimen kost misschien wat moeite maar geniet u vooral van de herfst!