Informatieavond ‘Zon op de Kaasfabriek’

 

Energie Coöperatie Hof van Twente (ECHT) is voornemens om op het dak van de Kaasfabriek Markelo zonnepanelen te plaatsen. Hiermee kan duurzame elektriciteit in en voor Markelo en omstreken worden gegenereerd. Het project ‘Zon op Kaasfabriek’ geeft de Markeloërs de mogelijkheid om mee te doen en dan in het bijzonder als uw eigen dak minder geschikt is voor het plaatsen van zonnepanelen, als uw woning onder beschermd stads- of dorpsgezicht valt of als u geen zonnepanelen op uw dak wilt hebben. Solarservice Hof van Twente wordt betrokken bij het project, waarbij naar verwachting 189 zonnepanelen een plaats vinden op het dak van de Kaasfabriek en worden aangesloten op het elektriciteitsnet. Tijdens een informatiebijeenkomst op dinsdag 16 oktober in Het Beaufort van 19.30 tot 21.00 uur wordt informatie gegeven over hoe u kunt deelnemen aan het project. Tijdens de avond krijgt u als eerste de gelegenheid u vrijblijvend aan te melden voor het postcoderoosproject.

Wanneer u deelneemt, wordt u lid van de ECHT. U kiest een aantal panelen in de vorm van certificaten. De prijs per certificaat is € 310. Voor de stroom die met uw panelen wordt opgewekt, krijgt u vrijstelling van de energiebelasting. Dat levert u in 2018 ruim € 0,12 per opgewekt kWh op (inclusief BTW) De deelnemers aan het project beslissen zelf wat er gebeurt met de winst op de verkoop van de opgewekte stroom van het dak.

Tijdens de informatiebijeenkomst wordt informatie gegeven over de plaats van de zonnepanelen, de huidige stand van zaken met betrekking tot de voorbereidingen, verwachte kosten en opbrengsten van de panelen en de te verwachten tijd om de prijs van een certificaat terug te verdienen. Maar ook wordt ingegaan op de te verwachtte besparing en wat levert het op voor het milieu.

Bij het project zijn naast gemeente Hof van Twente en de Stichting Kaasfabriek Markelo ook energiemaatschappij Greenchoice en Energie Coöperatie Hof van Twente betrokken.