Jury roemde hoog niveau optocht

In een volle zaal bij Dieka gaf de jury gisteravond een toelichting aan de wagenbouwers van de vrije wagens en themawagens. Namens de jury gaf Anita Elkink aan dat de optocht dit jaar werd gekenmerkt door een hoge kwaliteit dat resulteerde in een prachtige optocht. “Dit jaar waren er opvallend veel jonge deelnemers in de optocht zelf en ervaren krachten ondersteunend op de achtergrond. Samen maak je op deze manier een feest en een optocht tot een succes voor iedereen”, aldus Anita Elkink. Iedere wagen kreeg vanavond een toelichting van de jury, die overwegend positief was met hier en daar enkele tips ter verbetering. Het bouwen van de vele vrije wagens en themawagens is alleen mogelijk indien er voor iedere groep wagenbouwers een bouwlocatie is, dat bleek ook dit jaar voor een aantal groepen een knelpunt.

Om een beter beeld te krijgen rondom de problemen met de bouwlocaties en de wensen van de diverse wagenbouwers is er op 13 november een avond bij De Haverkamp waar de optochtcommissie samen met de wagenbouwers in gesprek wil over dit probleem. “We hebben onlangs in een gesprek met de verantwoordelijk wethouder gevraagd mee te denken in een oplossing”, aldus Dorpsfeestvoorzitter Hilko Pruntel.