Lezersmenu bij Grandcafé De Kroon

Bij Grandcafé De Kroon kunnen lezers van de Tubantia in maand oktober genieten van het lezersmenu dat dagelijks, behalve op dinsdag wordt geserveerd vanaf 17.00 uur en op zondag zelfs vanaf 14.00 uur. “We zijn erg blij dat we door Dolf Ruesink gevraagd zijn om deze maand deel te nemen waardoor we ons bedrijf kunnen presenteren en onze gasten op culinair gebied kunnen laten ervaren waar we voor staan”, vertellen uitbaters Robert Volkers en Dennis Hendriksen enthousiast. Voor het lezersmenu heeft Dennis een passend driegangenmenu samengesteld voor de speciale lezersmenuprijs van 27,50 euro. Vooraf wordt een mooi aangebakken rundercarpaccio met truffelmayonaise geserveerd in de sfeervolle ambiance van De Kroon. Het voorgerecht wordt gevolgd door het hoofdgerecht dat bestaat uit een lendesteak met een saus van porto Bello en een stamppotje van chioggia biet. Het driegangenmenu wordt afgesloten met een nagerecht dat bestaat uit een Pecan toffee met merinqueschuim en een bolletje mokka coffee ijs. 

Het lezersmenu wordt jaarlijks door 25.000 tot 30.000 liefhebbers gebruikt, dat maandelijks in een ander restaurant wordt geserveerd en aangeboden wordt voor een standaardprijs van 27,50 euro en altijd uit een driegangenmenu met twee drankjes bestaat. Twee stemrondes onder bezoekers bepalen welk restaurant de jaarprijs op zijn naam mag schrijven. Vorig jaar werden voor het eerst sinds de introductie in 2001 van het Tubantia Lezersmenu twee restaurants aangewezen als winnaar door de lezers van de krant. ’t Oale Roadhoes in Tubbergen en De Postelhoek in Oud-Ootmarsum eindigden namelijk met een gelijk puntenaantal op de eerste plaats. Winnaars van eerdere edities zijn: Het Losse Hoes in Holten (2016), De Wilmersberg in De Lutte (2015), De Kruidentuin in Geesteren (2014), De Holtweijde in Lattrop (2013) en Den Haller in Diepenheim (2012).

Het lezersmenu wordt dagelijks, behalve op dinsdag, geserveerd vanaf 16.00 uur en op zondag zelfs vanaf 14.00 uur. De keuken sluit om 21.00 uur. Reserveren kan telefonisch op 0547 – 74 00 00. Eventuele allergieën/dieetwensen kunt u bij de reservering aangeven.

De prijs voor het lezersmenu  bedraagt 27,50 euro per persoon inclusief twee glazen wijn, bier of fris per persoon en kop koffie, cappuccino of thee. Uitsluitend na telefonische reservering en op vertoon van de bon uit de Tubantia. Het lezersmenu bij De Kroon is geldig van 1 tot en met 31 oktober 2018.