D66 en PvdA pleiten voor dorpsvisie Markelo

De Huiskamer van Markelo

In de gemeenteraadsvergadering van vanavond pleiten D66 en PvdA in een motie om een nieuwe dorpsvisie voor Markelo op te stellen. Ook andere partijen zijn voor een dorpsvisie, maar CDA, VVD en Gemeente Belangen geven ook aan dat het opstellen van een dergelijke visie niet belemmerend zou moeten werken voor plannen op de korte termijn. “Er staat nogal wat op stapel in en rond Markelo”, aldus Gerda Bruins namens de VVD. Fred Rijkens maakt zich namens de PvdA zorgen over de ontwikkelingen in Markelo. Het centrum vergt volgens hem veel aandacht waar zo snel mogelijk een visie voor zou moeten worden uitgewerkt. “Bouwen om te bouwen komt Markelo niet ten goede”, aldus Rijkens. Wethouder Meulenkamp geeft in een reactie aan ook te kijken naar de lange termijn. Op dit moment is Markelo volgens de wethouder al aan het krimpen en trekken steeds meer jongeren weg. De Dorpsraad komt volgens de wethouder binnenkort met een enquête voor Markelo.