Spannende finale Zeepkistenrace

Het team stond al vanaf de eerste tussenstand bovenaan en wist deze plek ook na het rijden van de finalerace te handhaven. Wim Rouwenhorst, Hens klein Zandvoort en begeleider Arjan van den Noort zijn rond de klok van 19.00 uur uitgeroepen tot de eerste winnaar van het Twents Kampioenschap Zeepkistenrace in Markelo. Een tweede plek werd opgeëist door Eddy van de Vennebekken met bijrijders Marjolijn, Alie en Wilma. Het team met Marco Spijkerman aan het stuur en Erik Geerligs als bijrijder mocht uit handen van presentator Willian Potman een derde prijs in ontvangst nemen. 

Wat als een idee op het terras van De Kroon begon, eindigde rond 18.15 uur met een meer dan spannende finale voor de eerste editie van het Twents Kampioenschap Zeepkistenrace. Verantwoordelijk voor de organisatie waren De Kroon en PJGO Markelo die van veel kanten complimenten kregen voor het opzetten van het evenement dat gezien het succes van de middag, een jaarlijks terugkerend evenement zal gaan worden. “Voor de tweede editie van het Twents Kampioenschap Zeepkistenrace hebben we vanmiddag 17 augustus 2019 genoemd maar van meerdere kanten hebben we daar reactie op gehad waardoor we die datum waarschijnlijk verschuiven naar september. Wat zeker is, is dat deze eerste editie een vervolg gaat krijgen.  We kunnen denk ik, terugkijken op een geweldige mooie middag waar we natuurlijk een aantal verbeterpunten hebben opgeschreven, maar het is met hier en daar wat spannende acties met de zeepkisten, echt super mooi verlopen”, vertelt Robert Volkers.

In de loop van de avond hopen de fotografen de foto’s van het evenement online te kunnen zetten.

Foto’s zeepkisten keuring met dank aan Anton Kapteijns